INSERCIÓ LABORAL

Augmenta un 8% la recollida de roba utilitzada a Esplugues

L'empresa que realitza el servei, Solidança, va contractar tres persones en risc d'exclusió derivades des dels Serveis Socials

ropa-esplugues

ropa-esplugues

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La recollida de roba utilitzada a Esplugues, que realitza l’empresa social Solidança en conveni amb l’Ajuntament a través del projecte Roba Amiga, ha augmentat un 8% el 2019 respecte al mateix període de l’any anterior. Els 19 punts de recollida distribuïts per la ciutat del Baix Llobregat van permetre recollir un total de 188.286 kg de roba, que equival a 4,05 kg  per habitant a l’any.

El punt on més es va recollir va ser el situat al carrer Carme, on es van dipositar un total de 19.477 kg de roba. Solidança recicla i posa al mercat de segona mà la roba reutilitzable. També durant 2019 «s’han entregat 123 kg de roba i 160 kg d’electrodomèstics a serveis socials», expliquen des del consistori.

A més, Solidança va contractar tres persones en risc d’exclusió derivades des dels Serveis Socials de l’Ajuntament per gestionar el residu tèxtil recollit. Després del seu pas per Solidança, «dues d’aquestes persones han trobat feina en una empresa ordinària», assenyalen des de l’Ajuntament

3.000 tones de residu tèxtil

Roba Amiga és un projecte format per diverses empreses d’inserció de Catalunya, sota el lema: ‘La teva roba crea llocs de treball. Fem-la útil’. Solidança disposa a Sant Just Desvern d’una planta de 3.000 m2 amb capacitat per gestionar integralment 3.000 tones de residu tèxtil.

Notícies relacionades

Actualment, aquesta roba «crea 40 llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social derivades dels Serveis Socials dels ajuntaments de l’entorn», expliquen des de l’empresa.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA