Esplugues i el Prat rebutgen la supressió dels jutjats de violència contra la dona

Consideren que la redistribució del sistema de justícia no pot ser en detriment de l'atenció de proximitat a les víctimes de violència masclista

foto 3592504

foto 3592504

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els plens municipals del mes de gener d’Esplugues i el Prat de Llobregat celebrats dimecres passat, 15 de gener, van rebutjar la proposta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de descentralitzar els jutjats de violència sobre la dona en un únic municipi per comarca o zona i eliminar els que hi ha ara a diverses localitats de tot Catalunya, entre aquests els dels seus municipis, precisament els que han registrat les tres últimes víctimes per violència masclista a Catalunya.

Una decisió que en el cas d’Esplugues suposaria derivar tots els casos al jutjat de Sant Feliu de Llobregat al de Gavà els del Prat.

De manera unànime, els grups municipals dels dos municipis, en forma de declaració institucional a Esplugues i de moció conjunta al Prat, van afirmar que la redistribució del sistema de justícia no pot ser en detriment de l’atenció de proximitat a les víctimes de violència masclista.

Facilitar la proximitat en el procés de denúncia

La Llei orgànica 1/04 de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere va habilitar jutjats de Violència de Gènere (VIDO) a cada jutjat, a fi de facilitar la proximitat en el procés de denúncia i guanyar especialització i sensibilitat. La proposta del TSJC, doncs, aniria en el sentit contrari, adduint l’escassa càrrega de treball d’alguns d’aquests jutjats.

Notícies relacionades

A part d’Esplugues i el Prat altres municipis afectats per aquesta mesura serien Martorell, Santa Coloma, Mollet del Vallés, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Cerdanyola del Vallès i Rubí.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA