VIOLÈNCIA MASCLISTA

Esplugues es personarà com a acusació popular en el cas del doble crim comès a la ciutat

Ho han acordat tots els grups polítics municipals en un ple extraordinari aquest dimarts 7 de gener

foto 3592504

foto 3592504

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) es personarà com a acusació popular en la causa del doble crim del dilluns 6 de gener. L’alcaldessa, que va decretar tres dies de dol, va convocar un ple extraordinari per a dimarts passat 7 a la nit per fer una declaració institucional de «dol, rebuig i condemna per l’assassinat de dues veïnes» per violència masclista.

A part, tots els grups polítics municipals han aprovat que el govern municipal es presenti al judici. La dona i la nena van morir aquest dilluns presumptament en mans de la seva parella i pare. El text que han consensuat tots els partits polítics demana fer «front comú» per «generar un marc de respecte que garanteixi la seguretat de totes les dones i els seus fills».

L’alcaldessa de la localitat, Pilar Díaz, va llegir la declaració institucional que prèviament els grups polítics municipals havien acordat en junta de portaveus. El text de rebuig remarca que els 21 regidors «són avui l’altaveu del conjunt de la ciutadania d’Esplugues» i expressen el seu «desconsol, tristesa, ràbia i indignació».

Els partits polítics municipals han reafirmat el seu «compromís en la lluita contra la xacra de la violència masclista». Una violència que, segons diu el document, «no entén de nacionalitats, religions, edats, nivell cultural o situació econòmica». A més afegeixen que «és primordial reconèixer aquesta violència i desemmascarar-la» i fan una crida a les dones perquè demanin ajuda «davant de qualsevol indici de perill».

Continua detingut

Notícies relacionades

El ple va finalitzar acordant per unanimitat personar-se com a acusació popular en el moment que s’iniciï el procediment judicial contra el presumpte assassí, que segons va confirmar l’alcaldessa Pilar Díaz continua detingut a la comissaria dels Mossos a l’espera que passi a disposició judicial.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA