RECOLLIDA SELECTIVA

Esplugues inicia una campanya per augmentar la recollida de residus de grans productors

'Els comerços guanyem en reciclatge' pretén millorar tant la quantitat com la qualitat de la recollida selectiva a la ciutat

esplugues

esplugues

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament d’Esplugues ha enviat una carta als400 establiments comercials que generen un volum de residus més gran per informar-los de la posada en marxa d’una campanya destinada a augmentar la recollida selectiva dels seus residus (‘Els comerços guanyem en reciclatge’).

Les principals novetats són la implantació d’un sistema d’identificació a tots els contenidors de selectiva (orgànica, envasos, vidre i paper) id’una plataforma d’elevació a 80 recipients per al vidre.

La campanya té per objectiu«millorar tant la quantitat com la qualitat de la recollida, reduint els residus impropis, de manera que cada rebuig vagi al contenidor que li correspon», expliquen des del consistori. Un equip d’informadors visitarà els establiments per fer un estudi que ajudi a definir la millor manerad’implementar el nou sistema de recollida selectiva.

Conèixer la quantitat i qualitat dels residus reciclats

D’entrada, se’ls entregarà una targeta que permetrà identificar cada establiment a través de lectors instal·lats als contenidors. Així, es podrà conèixer la quantitat i qualitat de residus reciclats i afavorir l’augment del volum de desaprofitaments recollits selectivament.

Notícies relacionades

Per ajudar a fer créixer el reciclatge, s’entregaran galledes als comerços que generin molts residus de vidre i s’ha instal·lat un elevador hidràulic a 80 contenidors verds per «poder buidar-los d’una forma més àgil, ràpida i senzilla, ja que ho poden abocar tot de cop i no s’ha de fer ampolla per ampolla», comenten des de l’Ajuntament.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Reciclatge