TORNADA A L'ESCOLA

Un institut d'Esplugues comença el curs amb una prova pilot de doble titulació de batxillerat i cicle formatiu

Un total de 7.184 alumnes es formaran en els diferents centres públics de la ciutat

inici-curs-escolar-esplugues

inici-curs-escolar-esplugues

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Institut Joanot Martorell de Esplugues és un dels set centres de tot Catalunya que posa en marxa una prova pilot de doble titulació de batxillerat i cicle formatiu de grau mitjà en 3 anys. Al Joanot Martorell, concretament, es pot fer bàsquet, atletisme o salvament i socorrisme.

Esplugues també és un dels cinc municipis pioners ea posar en marxa el Pla Educatiu d’Entorn 0-20, «accions que busquen l’equitat educativa des de preinfantil fins a preuniversitària», expliquen des de l’Ajuntament. Des del mateix consistori expliquen que, durant l’estiu, «s’han invertit més de 120.000 euros en obres de manteniment i de millora d’11 centres educatius (guarderies i de primària)».

Prop de 5.000 alumnes

Prop de 5.000 alumnes d’Esplugues han iniciat amb normalitat el curs als centres públics d’ensenyament. Concretament, 410 ho han fet en guarderies, 2.327 a les escoles d’infantil i primària i 2.069 als instituts.

D’aquí a uns dies, «més de 2.000 alumnes començaran a altres ensenyaments com l’Escola Oficial d’Idiomes, l’Escola d’Adults, el Servei de Català, etcètera», afegeixen des de l’Ajuntament. En total, Esplugues compta amb 7.184 alumnes als centres públics de la ciutat.

A més, as centres concertats i privats s’han matriculat 6.435 nens, des d’educació preinfantil fins a batxillerat.

«Cap nen sense plaça a les guarderies»

Notícies relacionades

«Un any més, cap alumne es queda sense plaça a les guarderies», destaquen des del consistori. De les cinc públiques d’Esplugues –quatre de l’Ajuntament i una de la Generalitat–, La Mainada ha guanyat una aula –n’ha passat de sis a set– i, per tant, «ha pogut augmentar el nombre d’alumnes». 

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA