Anar al contingut

TORNADA A L'ESCOLA

Un institut d'Esplugues comença el curs amb una prova pilot de doble titulació de batxillerat i cicle formatiu

Un total de 7.184 alumnes es formaran en els diferents centres públics de la ciutat

El Periódico

Un institut d'Esplugues comença el curs amb una prova pilot de doble titulació de batxillerat i cicle formatiu

L’Institut Joanot Martorell de Esplugues és un dels set centres de tot Catalunya que posa en marxa una prova pilot de doble titulació de batxillerat i cicle formatiu de grau mitjà en 3 anys. Al Joanot Martorell, concretament, es pot fer bàsquet, atletisme o salvament i socorrisme.

Esplugues també és un dels cinc municipis pioners ea posar en marxa el Pla Educatiu d’Entorn 0-20, «accions que busquen l’equitat educativa des de preinfantil fins a preuniversitària», expliquen des de l’Ajuntament. Des del mateix consistori expliquen que, durant l’estiu, «s’han invertit més de 120.000 euros en obres de manteniment i de millora d’11 centres educatius (guarderies i de primària)».

Prop de 5.000 alumnes

Prop de 5.000 alumnes d’Esplugues han iniciat amb normalitat el curs als centres públics d’ensenyament. Concretament, 410 ho han fet en guarderies, 2.327 a les escoles d’infantil i primària i 2.069 als instituts.

D’aquí a uns dies, «més de 2.000 alumnes començaran a altres ensenyaments com l’Escola Oficial d’Idiomes, l’Escola d’Adults, el Servei de Català, etcètera», afegeixen des de l’Ajuntament. En total, Esplugues compta amb 7.184 alumnes als centres públics de la ciutat.

A més, as centres concertats i privats s’han matriculat 6.435 nens, des d’educació preinfantil fins a batxillerat.

«Cap nen sense plaça a les guarderies»

«Un any més, cap alumne es queda sense plaça a les guarderies», destaquen des del consistori. De les cinc públiques d’Esplugues –quatre de l’Ajuntament i una de la Generalitat–, La Mainada ha guanyat una aula –n’ha passat de sis a set– i, per tant, «ha pogut augmentar el nombre d’alumnes». 

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA