DIVERSITAT A LES AULES

Alumnes de primària d'Esplugues proposen accions per combatre la LGTBI-fòbia

Fomentar el diàleg amb les empreses per promoure la igualtat de condicions o parlar sobre diversitat de gènere a les aules, entre les seves propostes

consell

consell

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La trentena de membres que conformen el Consell d’Infants 2018-2019d’Esplugues, que representa l’alumnat de 5è de Primària de nou escoles de la ciutat, van presentar fa uns dies al consistori una llista de propostes dedicades a combatre la LGTBI-fòbia a la ciutat en diferents àmbits.

Els alumnes van recollir l’encàrrec de l’alcaldessa el desembre, quan el consistori va demanar proposades al Consell d’Infants per “ajudar a fer d’Esplugues una ciutat més plural i justa”, i hi han estat treballant des d’aleshores.

Entre les propostes fetes pels joves, Pilar Díaz es va comprometre a donar prioritat a cinc en concret; entre elles, el foment del diàleg entre el col·lectiu LGTBI i les empreses del municipi per promoure la igualtat de condicions en l’àmbit laboral.

Una altra de les seves idees s’enfoca en la convocatòria d’una trobada entre professionals sanitaris i farmàcies, persones LGTBI i membres del Servei d’Atenció Integral (SAI) per treballar la sensibilització, l’empatia i la mediació de manera conjunta.

Més debat sobre diversitat a les aules

La llista es completa amb accions concretes com la creació d’un anunci contra la discriminació fet per nens d’Esplugues al costat de persones conegudes, persones del col·lectiu i el SAI per difondre’l en televisió i en xarxes o la composició d’una cançó contra la LGTBI-fòbia.

Així mateix, l’alcaldessa va recollir una proposta dels alumnes que demana més diàleg i debat dins de l’aula sobre igualtat, respecte, educació i tolerància a la diversitat, per acostar als joves al col·lectiu LGTBI i evitar la discriminació també en l’àmbit educatiu.

Notícies relacionades

Des del mes de febrer passat, també els alumnes de secundària de la ciutat, en aquest cas dels quatre instituts que integren l’Audiència Pública de Joves d’Esplugues, treballen en un projecte centrat a prevenir la discriminació al col·lectiu LGTBI.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA