PLA LOCAL LGTBI

Esplugues aposta per incorporar la perspectiva LGTBI en la política municipal

És un dels eixos que guien el nou Pla Local LGTBI, que inclou unes 60 accions dedicades a garantir els drets del col·lectiu i a combatre la discriminació

Entre altres accions, es preveu formar en diversitat sexual la plantilla municipal i incorporar la pluralitat de gènere en els documents de l'ajuntament

El Servei d’Atenció Integral LGBTI d’Esplugues atendrà des de l’Oficina Jove. 

El Servei d’Atenció Integral LGBTI d’Esplugues atendrà des de l’Oficina Jove. 

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Incorporar la perspectiva LGTBI en les diferents àrees de la política municipal, combatre qualsevol forma de discriminació per raó d’orientació sexual o de gènere i fomentar la visibilitat del col·lectiu són els tres objectius que s’han fixat en el nou Pla Local LGTBI d’Esplugues aprovat per la Junta de Govern.

Aquest document, que recull unes seixanta accions dedicades a garantir els drets de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals i per lluitar contra la LGTBIfòbia des de l’àmbit local, marca les principals línies d’actuació en què s’enfocarà la localitat d’aquí al 2021.

Així, en el primer eix, anomenat ‘Canvi institucional’, el pla preveu actuacions com ara la creació d’una comissió intramunicipal per incorporar la perspectiva LGTBI en totes les àrees de l’ajuntament, així com sensibilitzar i formar la plantilla municipal sobre diversitat sexual i de gènere.

En aquesta línia, també es preveu adequar els formularis i la documentació de l’ajuntament a la diversitat de models familiars i a la pluralitat d’identitats de gènere, a més d’incloure en els impresos una tercera casella de gènere.

En el segon eix, relacionat amb ‘Drets i discriminació’, s’inclou la facilitació de recursos i l’organització de tallers i xerrades sobre temàtica LGTBI als centres educatius, casals de joves i esplais, així com la distribució de materials a empreses.

A més, el consistori preveu incloure les persones trans com a col·lectiu vulnerable en les polítiques actives d’ocupació i fomentar la incorporació d’una perspectiva no heterosexista en les sessions i tallers sobre salut sexual que es realitzin al municipi.

Donar visibilitat al col·lectiu LGTBI

Respecte a l’àmbit de Visibilitat i Reconeixement, el nou pla incorpora la realització de campanyes de sensibilització per donar visibilitat al col·lectiu, com també l’organització d’activitats en el marc dels dies commemoratius del col·lectiu i la creació d’espais d’intercanvi entre entitats de l’àmbit LGTBI i de cohesió social.

Així mateix, el text defineix l’elaboració d’un protocol intermunicipal i interadministratiu per atendre el col·lectiu i l’estudi de les situacions en què l’ajuntament pot presentar-se com a acusació particular en casos d’agressions LGTBIfòbiques.

Notícies relacionades

Amb aquest nou pla, Esplugues pretén fer un pas més en la lluita pels drets del col·lectiu LGTBI, seguint la línia d’altres accions desenvolupades al municipi, el primer de la comarca a obrir, l’octubre del 2017, un Servei d’Atenció Integral LGTBI.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA