MILLORAR LA CONVIVÈNCIA

Esplugues adopta un projecte europeu dedicat a millorar la cohesió social a través del joc

La ciutat ha acollit aquesta setmana una trobada entre les set ciutats europees que, amb Esplugues, formen part del projecte Playful Paradigm

La idea és que la iniciativa, que va néixer a la ciutat italiana d'Udine com a eina per millorar la convivència, es pugui estendre ara a altres ciutats

img-20190305-wa0023-1

img-20190305-wa0023-1

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Esplugues ha sigut aquesta setmana amfitriona d’una trobada entre representants de les set ciutats europees que, juntament amb el municipi, treballen juntes en el programa Playful Paradigm, una iniciativa dedicada a afavorir la cohesió social a través del joc en l’espai públic.

La jornada de treball, que es va iniciar ahir i s’ha allargat fins aquest dimecres, ha reunit a les ciutats d’Udine (Itàlia), Cork (Irlanda), Katowice (Polònia), Klaipeda (Lituània), Làrissa (Grècia), Viana do Castelo (Portugal) i Novigrad (Croàcia), per definir el full de ruta del projecte per als pròxims 24 mesos.

Així, representants d’aquestes set ciutats i d’Esplugues han posat en comú les seves propostes per decidir qui s’ocuparà del projecte, quines fonts de finançament tindrà i què es vol fer exactament mitjançant aquesta iniciativa, que va néixer a la ciutat italiana d’Udine fa uns anys.

La idea es va impulsar a fi de millorar la convivència i la cohesió social mitjançant el desenvolupament de jocs a l’aire lliure, com la creació de ludoteques amb rodes (Ludobus) que recuperen els jocs tradicionals, una originalitat que la va fer mereixedora del segell europeu de bones pràctiques Urbact.

Una distinció que també va rebre Esplugues, pels seus projectes dedicats a impulsar la governança dels nens i joves a la ciutat mitjançant l’Audiència Jove i el Consell d’Infants, i que va permetre al municipi entrar en contacte amb la resta de ciutats europees distingides per intentar aplicar el model d’Udine.

Exemple de bona pràctica

“El projecte Playful Paradigm combina uns valors que ens acosten molt als que tenim com a ciutat, a través d’esports, salut, cohesió social i convivència”, ha defensat aquest dimarts l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, motiu pel qual la ciutat ha decidit adoptar aquesta iniciativa.

La representant italiana, Agnese Presotto, ha valorat la idoneïtat del municipi per replicar-la, assegurant que “Esplugues és una ciutat molt interessant per aplicar aquest projecte, en què treballarem durant dos anys, i que pot canviar les ciutats a través de l’impuls institucional i en col·laboració amb la ciutadania”.

Notícies relacionades

La idea és que els jocs no només vagin dirigits a nens, sinó també a joves, adults i gent gran, fet que convida tota la ciutadania a participar en una iniciativa que té un pressupost previst per dur-se a terme de 52.000 euros.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments