DEBAT ENTRE JOVES

Els instituts d'Esplugues aborden la discriminació LGTBI a les aules

Alumnes dels quatre instituts que integren l'Audiència Jove han celebrat aquest dijous la primera jornada intercentres d'aquesta edició

El projecte pretén crear espais de debat i de participació ciutadana entre els joves del municipi sobre diferents àmbits

46313622275 98f7cfc20b o

46313622275 98f7cfc20b o

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els estudiants que formen part de l’Audiència Pública de Joves d’Esplugues s’han reunit aquest dimecres a l’Espai Baronda per posar en marxa el projecte que duran a terme aquest any, centrat a prevenir la discriminació al col·lectiu LGTBI.

Així, els alumnes de 4t d’ESO dels quatre instituts espluguencs aportaran en aquesta edició propostes per erradicar la discriminació per raó d’orientació sexual o identitat de gènere, que aniran dirigides tant a l’Ajuntament com als centres educatius de la ciutat.

En la primera sessió intercentres celebrada aquest dijous, els estudiants del Severo Ochoa, La Mallola, Joanot Martorell i Blume s’han repartit en quatre grups per participar en dinàmiques de conflicte sobre el col·lectiu LGTBI.  

Monitorats per un equip d’experts, han treballat sobre les dificultats a què s’enfronta el col·lectiu en diferents àmbits, com l’institut, l’esport o els espais de lleure, i han definit les situacions conflictives que es poden produir en aquests tres contextos.

En la pròxima sessió, tornaran a reunir-se per treballar en aquest aspecte, però aquesta vegada han definit propostes per abordar les situacions de conflicte que han detectat.  

Participació juvenil  

L’Audiència Pública de Joves d’Esplugues és un mecanisme de participació ciutadana dirigit als 300 alumnes de 4t d’ESO del municipi, entre els quals pretén generar espais de debat i de participació ciutadana sobre diferents temes.

Així, una vegada definit l’àmbit de debat, s’estructuren quatre sessions a les aules, que es complementen amb dues sessions intercentres a les quals assisteixen representants de tots els grups i comparteixen espai de debat amb representants tècnics i polítics.

En aquestes sessions, es defineixen les propostes que es deriven de tot aquest treball, que es projecten en una proposta final presentada en un acte d’Audiència Pública, on assisteixen totes les persones involucrades en el projecte.

Formació a professors

Com a novetat d’aquest any, durant la sessió de l’Audiència Jove s’ha impartit, a banda, una formació dirigida a l’equip docent dels instituts, centrada en les eines que tenen a la seva disposició per abordar situacions de discriminació o d’agressió a l’alumnat LGTBI.

Així mateix, i per primera vegada, el Consell d’Infants, format per 30 nens de 5è de primària de les nou escoles de la ciutat, també estarà treballant simultàniament en aquest mateix àmbit, oferint idees per respectar la diversitat afectiva i sexual.

Notícies relacionades

Per la seva banda, l’Audiència Pública de Joves també serà l’encarregada de coorganitzar la festa del pròxim 17 de maig, Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia.

Més notícies d’Esplugues en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

LGTBI