L'espluguí Óscar Jaenada protagonitza una sèrie sobre Hernán Cortés rodada a Mèxic

L'actor encarna el conqueridor a "la sèrie en espanyol més ambiciosa produïda des de l'Amèrica Llatina", segons els productors

Óscar Jaenada

Óscar Jaenada

1
Es llegeix en minuts
EFE

 L’actor espluguí Óscar Jaenada (Esplugues de Llobregat, 1975) és el proatgonista de la sèrie 'Hernán', una ficció sobre el conqueridor espanyol Hernán Cortés que ja s’ha començat a rodar a Mèxic i la primera temporada del qual tindrà vuit capítols.

Segons les productores, la mexicana Dopamine i l’espanyola Onza Entertainment, es tracta de "la sèrie en espanyol més ambiciosa produïda des de l’Amèrica Llatina per a la resta del món". El rodatge es durà a terme "en localitzacions naturals de diversos punts de Mèxic i en un estudi a la capital del país, on s’han construït parts dels escenaris en els quals transcorre la trama".

Així mateix, els productors han explicat que, a la sèrie, l’espectador hi podrà "contemplar el retrat més fidel de Tenochtitlán", la capital asteca, on actualment s’aixeca la Ciutat de Mèxic, i "altres llocs desapareguts fa tant temps".

Més de 300 persones conformen l’equip tècnic i artístic de la producció, que coincideix amb els 500 anys de la conquesta espanyola de l’actual Mèxic. L’encarregat d’encarnar a Hernán Cortés serà l’actor espluguí Óscar Jaenada, qui ja ha treballat en altres ficcions mexicanes com 'Cantinflas' (2015) i 'Luis Miguel. La serie' (2018).

Instruïts en el maneig d’armes

Completen el repartiment principal el mexicà Dagoberto Gama, que interpretarà l’emperador asteca Moctezuma, derrotat per Cortés; la mexicana Ishbel Bautista, que es posarà a la pell de Malinche, una dona indígena que va servir d’intèrpret, consellera i mitjancera del conqueridor. Jorge Antonio Guerrero, conegut per la seva interpretació a l’oscaritzada 'Roma' (2018), que interpretarà el príncep Xicotencatl; i Mitzi Mabel Cadena, que serà Doña Luisa.

A més, els actors Michel Brown, Víctor Clavijo i Almagro San Miguel seran els capitans Pedro de Alvarado, Cristóbal de Olid i Gonzalo de Sandoval, respectivament, mentre que Miguel Ángel Amor interpretarà al relator Bernal Díaz del Castillo.

Notícies relacionades

L’objectiu de la sèrie, que es rodarà en espanyol, maia i nàhuatl, és "recrear amb una gran fidelitat rigor i esplendor possibles" aquella època i, per a això, s’ha instruït el repartiment en "equitació i maneig d’armes".

Més notícies d’Esplugues en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Cine