BALANÇ INFORMATIU LOCAL

Les 5 notícies clau d'Esplugues el 2018

Aquest 2018, no només Barcelona ha sigut notícia a Catalunya: les ciutats metropolitanes també han sigut epicentres d'interès informatiu

En aquesta peça fem balanç de l'any destacant les 5 fites periodístiques més rellevants del 2018 al municipi del Baix Llobregat

zentauroepp46062420 sociedad 28 11 2018  un conductor de patinete pasa por la ra181128230542

zentauroepp46062420 sociedad 28 11 2018 un conductor de patinete pasa por la ra181128230542

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest 2018, no només Barcelona ha sigut notícia a Catalunya: les ciutats metropolitanes també han sigut en diferents moments de l’any epicentres d’interès informatiu. A continuació, fem balanç de l’any destacant les 5 fites periodístiques clau del 2018 a Esplugues (Baix Llobregat), un dels municipis que integrenl’oferta informativa de les Edicions Locals d’EL PERIÓDICO.

1. Una dona gran atropellada a Esplugues, primera vianant morta pels patinets elèctrics. Al novembre sortia a la llum aquest succés, que va tenir lloc a l’agost a la rambla del Carme, on una dona de 92 anys va morir després de ser arrossegada per dos joves que circulaven en patinet per aquesta zona per als vianants. La mort de la primera persona no conductora d’aquests artefactes va suscitar un gran debat veïnal i polític entorn de la seva regulació, un tema encara difús als consistoris (responsables en la matèria), que, com el d’Esplugues, van anunciar la imminent preparació d’una ordenança reguladora d’aquests vehicles.

2. El Finestrelles Shopping Centre obre les portes al públic. El nou centre comercial de la ciutat es va inaugurar al novembre amb dues setmanes de retard i amb les botigues a mig gas, ja que molts dels establiments no van obrir les portes a temps. Les obres a contrarellotge per afrontar la campanya de Nadal van apressar la seva obertura i van fer que la gran aposta del grup Equilis no deixés amb el sabor de boca esperat. L’oferta comercial del recinte, al qual la promotora ha destinat 120 milions d’euros, s’ha de completar amb la posada en marxa dels 103 establiments que allotja.

3. Esplugues, primera ciutat catalana a adherir-se al compromís europeu contra la publicitat sexista. La ciutat es va sumar al maig a aquesta plataforma de la Unió Europea subscrivint la seva 'Carta de compromís contra la publicitat sexista' i comprometent-se, així, a rebutjar qualsevol tipus de publicitat present en l’espai públic que suposi denigració o inferioritat cap a la dona o inclogui connotacions sexistes o clixés de gènere. A més, en matèria d’igualtat, el municipi ha renovat aquest any el seu protocol local contra la violència masclista –del 2005– i ha participat en grans cites comarcals, com el 5è Congrés de Dones del Baix Llobregat o la 6a Marxa contra la Violència Masclista.

4. L’Audiència Nacional ordena la detenció d’Adrià Carrasco, veí d’Esplugues, pels actes comesos pels CDR per Setmana Santa.Carrasco va ser acusat inicialment de delictes de rebel·lió, sedició i terrorisme per liderar els talls de carretera i la desactivació de peatges de l’AP-7 causats pels Comitès de Defensa de la República (CDR). Després de dos mesos en parador desconegut, el jove d’Esplugues va anunciar que havia fugit a Brussel·les. Tot i que l’Audiència va deixar d’investigar-lo al novembre pels esmentats delictes i va relegar el cas per desordres públics als jutjats catalans, Carrasco va anunciar la seva intenció de no tornar a Catalunya fins que se li retirin tots els càrrecs i mesures cautelars.

Notícies relacionades

5. Inaugurat el primer carril bici entre Esplugues i Barcelona. A començaments d’any s’engegava aquesta via ciclista de 890 metres que connecta el Baix Llobregat amb la Ciutat Comtal, "un fet històric", segons l’alcaldessa Pilar Díaz, que suposava un gran pas per a la fonamentació de la mobilitat sostenible a l’àrea metropolitana. S’hi va sumar al novembre el nou carril bici que uneix la ciutat amb Sant Just i que passa pel carrer Laureà Miró, pel qual s’espera que circulin unes 700 bicicletes diàries. 

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments