EL CENTRE MÉS GRAN D'EUROPA

La Caixa destina 3 milions al nou centre de càncer infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu

La fundació invertirà en els propers tres anys en el centre d'Esplugues per investigar noves teràpies i vies de curació

donacio-la-caica-hospital-sant-joan-deu-barcelona

donacio-la-caica-hospital-sant-joan-deu-barcelona

2
Es llegeix en minuts
EuropaPress/El Periódico

El president de la Fundació Bancària La CaixaIsidre Fainé, i el director gerent del’Hospital Sant Joan de Déu, d’Esplugues de LlobregatManel del Castillo, han firmat aquest dilluns una aliança contra el càncer pediàtric per la qual l’entitat invertirà 3 milions d’euros durant tres anys en el nou centre de l’hospital.

Aquesta aportació servirà per investigar noves vies de curació del càncer al nou SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, de referència internacional, perquè és el més gran d’Europa i en l’assistència de nens, han explicat les dues institucions en un comunicat conjunt.

El càncer infantil afecta cada any 1.200 nens a l’Estat i 160.000 a tot el món, i tot i que és una malaltia considerada minoritària i molt desconeguda, "és devastadora tant per als nens i els joves que el pateixen com per a les seves famílies".

Així, l’aportació impulsarà la investigació transnacional en la recerca denous tractaments més efectius, la disminució de les seqüeles i el descobriment de noves vies per als càncers que són incurables en l’actualitat, ja que, tot i que el 80% dels càncers infantils es curen actualment, els tractaments són molt agressius, poc específics i deixen moltes seqüeles.

Del Castillo ha destacat la importància d’aquesta donació "per fer realitat un projecte que transcendeix la ciutat de Barcelona, Catalunya i Espanya, i que oferirà als nens amb càncer de tot el món els tractaments més innovadors en el camp de l’oncologia infantil".

"Impulsar projectes com aquest reafirma una vegada més el nostre compromís amb les persones que més ho necessiten i amb la investigació d’excel·lència, la nostra aposta de futur", ha afirmat Fainé, en la línia d’un dels objectius del Pla Estratègic 2016-2019 de la fundació, que preveu triplicar la inversió en recerca fins a arribar als 90 milions d’euros l’any que ve.

400 pacients a l’any

El nou centre serà el més gran d’Europa en tractament i recerca del càncer infantil, amb una capacitat per atendre 400 pacients nous a l’any, en unes instal·lacions que ocuparan una superfície de 13.196 metres quadrats, en un edifici de quatre plantes comunicat amb l’Hospital de Sant Joan de Déu.

Comptarà amb 38 habitacions, vuit càmeres per al trasplantament de progenitors hematopoètics, 24 boxs a l’hospital de dia, 18 despatxos per a consultes externes, radiofarmàcia i espais per ampliar els laboratoris de recerca actualment existents.

L’hospital d’Esplugues va iniciar per aconseguir finançament per al nou centre una campanya anomenada #ParaLosValientes, amb què es va proposar aconseguir un total de 30.000.000 € per crear aquest nou centre oncològic. A partir de donacions privades, amb aportacions tant d’empreses i entitats com de particulars, el SJD ja ha aconseguit arribar pràcticament a la xifra que es va proposar.

La "primera pedra" del centre

Per celebrar l’avenç del projecte, el centre ha organitzat per al 18 d’octubre que ve un acte en què convida tota la ciutadania a col·laborar per posar "la primera pedra" del centre, construint amb 100.000 peces de Lego les paraules 'Per als valents’ a la plaça principal de l’hospital.

Notícies relacionades

L’escultura es traslladarà i quedarà exposada posteriorment al nou centre oncològic quan s’inauguri. Poden participar en l’acte tots els interessats i interessades inscrivint-s’hi mitjançant un formulari ‘online’ –les places són limitades–. 

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA