TORNADA A L'ESCOLA

Les escoles bressol d'Esplugues inicien el curs escolar cobrint el 100% de la demanda

El preu de l'escolarització s'ha mantingut per setè any consecutiu en 114 euros i el nombre de places ofertes ha cobert totes les sol·licituds

zentauroepp40232045 barcelona ciutat meridiana escola bressol guarderia aqueduct180518122724

zentauroepp40232045 barcelona ciutat meridiana escola bressol guarderia aqueduct180518122724 / Nuria Puentes

1
Es llegeix en minuts
El Peródico

Després de la tornada de vacances, les quatre escoles bressol municipals d’Esplugues han reprès la normalitat i han iniciat aquest dimecres el nou curs escolar 2018-2019, en el qual han tornat a cobrir el 100% de la demanda amb les places ofertes.

En total, uns 368 nens i nenes s’han matriculat aquest any a les escoles de parvulari municipals de la ciutat, que han mantingut de nou, i per setè any consecutiu, el preu de l’escolarització en els 114 euros mensuals.

La ciutat compta amb cinc escoles públiques dirigides a nens d’entre 0 i 3 anys, quatre de titularitat municipal –La Mainada, Montserrat, Montesa i Marta Mata– i una de pertanyent a la Generalitat, El Sucre, que en els últims anys han acollit prop de 400 alumnes en cada curs, cobrint tota la demanda.

També han iniciat el curs aquest dimecres la resta d’estudiants de la ciutat, tant d’infantil i primària com de secundària, que s’han reincorporat en algun dels 11 centres –vuit de primària i tres de secundària– amb els quals compta el municipi.

Uns 2.700 alumnes estan aquest any matriculats en els centres educatius públicsd’infantil i primària, mentre que 1.000 estudiants més ho estan en els cursos d’educació secundària obligatòria (ESO).

Durant aquest curs, el consistori preveu donar continuïtat als serveis inclosos en el Pla educatiu d’entorn, una proposta educativa que vol donar resposta a les necessitats dels escolars.

Notícies relacionades

Entre les propostes, s’hi inclou un Projecte d’Acompanyament Educatiu (PAE), iniciat el curs passat, així com altres iniciatives com ara el projecte Escola Sona, dedicat a democratitzar l’accés a la formació musical.

Més notícies d’Espluguesa l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA