Pla Local

Esplugues busca la participació ciutadana al nou pla d'infància i adolescència

El nou projecte vol conèixer la realitat d'aquest públic i millorar els serveis, programes i accions dirigits a ells

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament d'Esplugues ha iniciat unnou procés participatiu a fi d'incloure la ciutadania en l'elaboració del Pla Local d'Infància i Adolescència (PLIA) i definir així les polítiques d'infància i adolescència del municipi.

Amb el nou PLIA es vol conèixer la realitat dels nens i adolescents d'Esplugues, detectar les seves necessitats i, d'altra banda, millorar tots els serveis, programes i accions que es dirigeixen a la infància i l'adolescència. També es vol permetre la participació de nens i adolescents a les polítiques que els dirigeixen a través de sessions als centres educatius.

D'aquesta manera, durant el mes de maig s'obre el període per a la presentació de propostes a la plataforma espluguesparticipa.diba.cat, oberta a tota la ciutadania d'Esplugues major de 16 anys. En aquesta fase, es duran a terme dues trobades presencials: amb famílies i amb agents del territori vinculats al lleure educatiu. Es realitzaran aportacions sobre la situació actual i es recolliran propostes per a futures actuacions.

Totes les propostes recollides passaran per una classificació i avaluació tècnica i de viabilitat econòmica i seran treballades al marc de la Comissió de Seguiment del Pla. Al juny es donarà prioritat a les propostes mitjançant un sistema de suportson line. Cada persona podrà votar per un màxim de 5 propuestes.

Notícies relacionades

Al mes de juliol es publicaran al portal de participació els resultats del procés. Les propostes triades s'incorporaran al pla. Es preveu que a l'octubre es farà la presentació final del Pla Local d'Infància i Adolescència.

Més notícies d'Esplugues