Nomenclàtor

Esplugues aprova el canvi de nom de sis carrers en compliment de la llei de la memòria històrica

S'han eliminat els noms de persones relacionades amb la dictadura franquista

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En l'última sessió del ple ordinari d'Esplugues es va aprovar per una àmplia majoria la substitució de diferents noms de carrers del municipi, en compliment de la llei de la memòria històrica. Hi van votar a favor tots els regidors assistents al ple, a excepció de la regidora del PP i la regidora no adscrita Laura Benito, que es van abstenir.

El novembre del 2015, el ple va aprovar canviar el nom dels carrers que porten nom de persones relacionades amb la dictadura franquista. En execució d'aquest acord es va crear una Comissió de Coordinació en relació amb el conjunt d'actuacions administratives necessàries per modificar el nom de diversos carrers.

Des de la primera reunió, la Comissió de Coordinació s'ha anat reunint successivament segons la periodicitat de reunions acordada i va elaborar un primer informe amb propostes d'actuació, que es va aprovar al ple el 15 de febrer de 2017, pel qual impulsava la substitució dels noms dels carrers que constaven identificats, amb l'obertura d'un procés participatiu a través del qual la ciutadania va presentar propostes de noves denominacions per als carrers afectats.

Els nous noms de carrers, que inclou l'últim informe de la Comissió de Coordinació del 15 de març d'aquest any i que s'han aprovat en el ple, són canviar l'avinguda del Doctor Josep Maria Pouplana per avinguda de la Mestra Dolors Barceló, el carrer Anton Fortuny serà carrer de l'Alcalde Martí Figueras i Castillo, el carrer Melcior Llavinés Roca es dirà carrer de Clara Campoamor, Gaietà Faura serà el carrer de David Carreras i Trias, la plaça Josep Català i Soler es dirà plaça d’Elisabeth Eidenbenz (Maternitat d’Elna), i el carrer Doctor Manuel Riera serà carrer del Vuit de Març.

Notícies relacionades

L'alcaldessa, Pilar Díaz, defineix aquest com un "acord històric perquè dona compliment a la llei de memòria històrica i perquè aquests carrers portaran el nom de persones defensores dels drets, les llibertats i la democràcia". Expressa que "estic contenta que l'hàgim pogut aprovar amb només dues abstencions". També ha agraït "la participació en diferents graus de tots els regidors i la voluntat d'arribar a l'acord". També ha volgut fer arribar un missatge de tranquil·litat als veïns, ja que "no és necessari que facin cap gestió. Ja s'estan fent els tràmits administratius".

Més notícies d'Esplugues