Sostenibilitat

Sis equipaments d'Esplugues s'adhereixen a la 3a Marató d'Estalvi Energètic

L'objectiu de la iniciativa és conscienciar i estalviar fins a un 10% del consum d'energia en un mes

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Marató d'Estalvi Energètic d'Esplugues, una campanya de sensibilització i de bones pràctiques, arriba a la tercera edició amb l'objectiu de conscienciar treballadors municipals, alumnat i professorat de les escoles, usuaris dels serveis i ciutadania en general de l'ús responsable de l'energia. D'aquesta manera, durant el mes de febrer, els sis edificis i equipaments municipals que participaran en la Marató intentaran estalviar, com a mínim, un 10% d'energia en els serveis d'aigua, llum i gas.

Els espais municipals participants en la 3a Marató d'Estalvi Energètic 2018 a Esplugues són la Casa de la Vila, l'Escola Joan Maragall, l'Escola Folch i Torres, el Complex Esportiu Municipal Les Moreres, la Vil·la Pepita i la Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues.

Això significa que, durant aquest mes, les persones que treballin o facin ús de l'equipament hauran de fixar-se en com consumeixen energia. "Es poden fer petites accions quotidianes per reduir el consum, com treballar amb llum natural tant com sigui possible, apagar els llums quan no hi ha ningú, apagar els equips d'impressió al sortir del despatx, utilitzar només mig dipòsit de la cadena del vàter, posar airejadors a les aixetes, pujar les escales a peu en lloc d'agafar l'ascensor o mantenir una temperatura eficient en la climatització", plantegen des de l'Ajuntament.

Durant la Marató, es farà un control setmanal dels consums d'aigua, electricitat i gas, que es compararà amb el d'altres anys en les mateixes dates.

Notícies relacionades

La Marató vol crear consciència convidant a pensar que l'aigua i l'energia són recursos finits i que un ús abusiu té conseqüències per a tot el planeta. A això s'uneix la intenció de solidaritzar-se amb les persones que pateixen pobresa energètica. Per això, l'estalvi econòmic aconseguit es destinarà a la lluita contra la pobresa energètica. Durant la segona edició de la Marató, Esplugues va aconseguir un estalvi de 3.405 euros.

Més notícies d'Esplugues