Resolució de conflictes

El Servei de Mediació d'Esplugues va atendre uns 80 casos el 2017

Les principals intervencions estan relacionades amb conflictes de convivència en l'àmbit veïnal

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament d'Esplugues, pioner a incorporar la mediació per tractar conflictes de convivència de la ciutadania, ha convertit el Servei de Mediació en una eina important per resoldre problemes. Així, el servei va atendre el 2017 uns 80 casos, dels quals un 78% va tenir una resolució positiva.

També es van organitzar tallers en cinc centres escolars per donar a conèixer aquesta eina de resolució de conflictes i ajudar a prevenir i tractar problemes de convivència entre la població escolar.

El mediador o mediadora és una figura imparcial i amb formació específica que té per objectiu generar un clima favorable en què les parts es comuniquin d'una forma positiva. En cap cas té poder de decisió, sinó que busca un acord entre les parts.

Notícies relacionades

Els principals temes que es tracten al Servei de Mediació són conflictes de convivència en l'àmbit veïnal, com sorolls provocats pels veïns, els  animals domèstics o aparells electrodomèstics, l'ús i neteja dels espais comuns, males olors, gestió de les comunitats de veïns i dificultats de relació i comunicació en general.

Més notícies d'Esplugues