Participació ciutadana

El Pressupost Participatiu d'Esplugues compta amb més de 90 propostes

L'equip tècnic de l'Ajuntament valorarà els projectes presentats i la ciutadania escollirà els finalistes al maig

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els espluguins proposen més de 90 projectes per decidir en què s'invertiran 267.500 euros del pressupost municipal d'Esplugues. La gran novetat d'aquest any és que es pot participar telemàticament a través de la plataforma espluguesparticipa.diba.cat. A més, també s'han fet diverses sessions presencials.

Unes 140 persones s'han registrat fins ara a la plataforma que permet presentar o valorar les propostes, que corresponen a diferents àmbits: de tipus urbanístic, social, educatiu, cultural, etc. La plataforma de participació travessa les dades amb el cens del municipi per certificar que les persones participants són residents a Esplugues i majors de 16 anys.

Durant el mes de febrer es portarà a terme la valoració tècnica, estratègica i econòmica de les idees presentades per part d'un equip format per personal tècnic municipal. Les propostes rebutjades en aquesta fase seran tingudes en compte per l'Ajuntament com a possibles projectes futurs.

Durant la primera quinzena de març, es farà la priorització de les propostes escollides gràcies a un sistema de suport en línia. Cada persona podrà donar suport a un màxim de quatre propostes. Per facilitar la priorització, hi haurà punts de participació mòbil en llocs concorreguts de la ciutat, com a mercats, poliesportius i vies transitades.

Notícies relacionades

Les 10 propostes amb més suport es presentaran al Consell de Ciutat abans de la fase final de votació, que es farà a través del portal telemàtic al maig.

Més notícies d'Esplugues