Cultura

Guinovart estrena un 'Réquiem' que "és cant a la vida més que a la mort"

La versió per a piano d'aquesta obra s'interpretarà el mes de març a Esplugues

1
Es llegeix en minuts
EFE

Albert Guinovart va estrenar el passat 25 de gener a Palma de Mallorca un "Rèquiem" que "és un cant a la vida més que a la mort", segons explica el músic català, que ha compost l'obra per encàrrec del Palau de la Música i l'Auditori de Girona

"És estrany que m'encarreguin a mi un rèquiem, que soc de caràcter alegre, potser per això he compost una partitura que parla de la vida i considera la mort l'última etapa d'aquesta", afegeix.

L'obra va passar el cap de setmana passat pel Palau de la Música, a Barcelona, dins de l'extensa programació que aquest any dedica aquesta institució al músic català, a qui ha nomenat compositor convidat de la temporada 2017-2018, i per l'Auditori de Girona, interpretat pel Cor Jove de l'Orfeó Català i l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, sota la batuta de Pablo Mielgo. 

La versió per a piano del "Rèquiem" s'interpretarà el mes de març a Esplugues de Llobregat i Cervera, novament amb les seixanta veus del Cor Jove i el mateix Guinovart.

Assessorat pel liturgista Jordi Guàrdia, el "Rèquiem" de Guinovart està cantat en llatí i segueix la litúrgia actual de difunts; per això compta amb fragments que no es troben en altres rèquiems que segueixen la litúrgia antiga. Com a curiositat, el moviment "In Paradisum" agafa el tema del rèquiem que va compondre Ginovart per al musical "Gaudí, el musical de Barcelona".

Notícies relacionades

El director general del Palau de la Música, Joan Oller, ha destacat "la polivalència" de Guinovart, "com a pianista, arranjador, compositor d'obra simfònica i compositor per a musicals o pel·lícules".

"Compondre un rèquiem amb tots els antecedents que tenim és tot un repte per a un compositor actual", assenyala Guinovart, gran admirador del "Rèquiem" de Mozart. "Jo no soc especialment religiós, sempre dic que la música és la meva religió. En aquest sentit, el sentiment espiritual el puc tenir, però he demanat ajuda a un especialista en litúrgia per suplir les meves carències en aquest apartat", afegeix.

Temes:

Música Concerts