Fòrum ambiental

Esplugues rep el Premi Ciutat Sostenible en Educació Ambiental

El guardó entregat al Ministeri d'Agricultura reconeix el compromís polític amb el desenvolupament sostenible

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Esplugues ha sigut reconeguda amb el Premi Ciutat Sostenible en Educació Ambiental en la 15a edició dels guardons que atorga la Fundació Fòrum Ambiental, que compten amb la col·laboració de Fira de Barcelona, el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, i Ecoembes.

Aquests premis atorguen a aquells municipis de més de 5.000 habitants i a ens locals supramunicipals de l'Estat on s'hagin portat a terme actuacions dirigides a la sostenibilitat en un període de dos anys de durada, així com mostrat el seu compromís polític amb el desenvolupament sostenible.

L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, va recollir el premi a Madrid, de mans de la ministra Isabel García Tejerina. "La sostenibilitat mediambiental és un principi transversal que està present en la gestió de l'Ajuntament d'Esplugues", va remarcar l'alcaldessa. "En aquests moments, estem elaborant el Pla Estratègic Esplugues 2025, un document que recollirà les línies d'actuació per avançar cap a un model de ciutat sostenible, intel·ligent i inclusiva", afegeix.

Pilar Díaz assegura que la tasca pedagògica que s'impulsa des de l'Ajuntament respon a la voluntat d'implicar infància i joventut en l'activitat ciutadana. "Només una actitud decidida i responsable ens ajudarà a mantenir el nostre entorn natural. Per construir ciutat, preservant el nostre entorn i sent respectuosos amb l'entorn natural, sabem que els joves són una peça clau per protegir el nostre planeta, començant per Esplugues. Són ciutadania d'avui i de demà", remarca.

Programa d'activitats educatives

El premi reconeix al Programa d'Activitats Educatives Complementàries (PAEC) de l'àmbit de l'educació ambiental, que es realitza a la ciutat des de fa més de dues dècades, com a referent en l'àmbit pedagògic.

Des de 1994, es realitzen aquests programes els centres educatius, públics i privats, d'Esplugues gràcies als més de 2.000 alumnes que participen cada curs en tallers sobre medi ambient. L'objectiu, crear una consciència col·lectiva des de la infància de respecte al medi ambient.

A través del Programa d'Educació Ambiental, inclòs en l'oferta del PAEC, els centres educatius poden escollir entre una oferta d'una cinquantena d'activitats com el Reciclatge Creatiu, la Investigació sobre el bosc, el Mercat d'intercanvi, Els ratpenats Bioindicadors del canvi climàtic, el Taller compra sostenible del material escolar, diverses xerrades o les visites a llocs d'interès mediambiental.

Notícies relacionades

Amb aquesta àmplia oferta a la comunitat educativa, l'Ajuntament vol fer efectius els compromisos municipals del Pla de lluita contra el canvi climàtic (PAESC) i mantenir el seu compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat. En la mateixa línia, l'any 2016 l'Ajuntament va firmar el Pacte d'Alcaldes pel Clima i l'Energia, impulsat per la Comissió Europea, una de les iniciatives més ambicioses com a mecanisme de participació de la ciutadania en la lluita contra l'escalfament de la Terra.

Més notícies d'Esplugues

Temes:

Ajuntaments