Procés participatiu

El Pla Estratègic Esplugues 2025 proposa 53 projectes

Entre els sis eixos en los que s'estructura el pla destaquen el desenvolupament econòmic i una ocupació de qualitat i les persones

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / ESPLUGUES

L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, presenta el Pla Estratègic Esplugues 2025, que "volem aprovar, amb el màxim consens possible, durant aquest mandat". Es tracta d'una proposta col·lectiva del model de ciutat desitjat a l'horitzó del 2025 atenent les potencialitats de la ciutat.

El Pla Estratègic s'ha elaborat a partir d'un procés participatiu amb ciutadania, associacions i entitats, agents econòmics i socials i grups polítics. Recull la visió de la ciutat a llarg termini, desplegada en sis eixos estratègics d'actuació.

El pla -que s'inspira en els principis d'igualtat, progrés i sostenibilitat- persegueix un model de ciutat intel·ligent, sostenible i inclusiu. Els eixos de treball en què es basa el pla són sis. Entre ells, la lluita contra el canvi climàtic, on es treballarà un pla de mobilitat urbana sostenible; un d'eficiència energètica i una de millora de la gestió dels residus sòlids urbans, entre d'altres, o el desenvolupament econòmic i ocupació de qualitat, que proposa un pacte per a la reactivació econòmica i la creació d'ocupació, un pla d'atracció i posicionament global, i un pla director de comerç.

D'altra banda, es treballarà una estratègia de desenvolupament territorial i espai públic, que inclou un programa d'obra pública, un d'ordenació urbanística, un d'equipaments de ciutat i un altre de renovació de l'arbrat i la millora paisatgística, entre d'altres. També destaca l'eix de les persones, amb base en l'educació, en els serveis socials, la seguretat, l'esport, la cooperació, els drets civils, la vivenda, la igualtat, la joventut, la gent gran i la cultura.

Notícies relacionades

Els dos últims eixos són la projecció de la ciutat, amb accions com el pla de comunicació o la projecció internacional de la ciutat, i el bon govern, amb plans que inclouen la Smart City, el pla director de tecnologies de la informació, el pla de qualitat en la gestió o el de foment de la participació.

Més notícies d'Esplugues