Congrés

El Sant Joan de Déu debat el model de solidaritat social actual

Asseguren que la solidaritat "ha de ser a llarg termini" i que la gent ha d'"implicar-se en els principals problemes que pateixen moltes persones actualment"

1
Es llegeix en minuts
EFE / ESPLUGUES

El I Congrés de Solidaritat de Sant Joan de Déu debat el model de solidaritat de la societat actual. Segons explica el director de l'Obra Social Sant Joan de Déu, Oriol Bota, "la societat actual és solidària de forma transversal, és a dir, que persones de totes les edats col·laboren en causes solidàries".

El Congrés celebrat el cap de setmana passat ha buscat ser un "espai de formació i reflexió" sobre l'enfocament que ha de prendre la institució al voltant de la solidaritat, en una societat "en situació de canvi social i econòmic".

A l'esdeveniment han participat unes 600 persones, entre elles germans, treballadors, voluntaris i usuaris de l'Ordre Hospitalari Sant Joan de Déu de la Província d'Aragó-San Rafael, que compta amb 25 centres a Espanya per acollir i atendre persones en risc d'exclusió.

Per a Bota, la solidaritat "ha de ser a llarg termini" i que la gent "s'impliqui en els principals problemes que pateixen moltes persones actualment".

A més, el director de l'Obra Social Sant Joan de Déu ha afegit que, entre tots, "hem de crear una societat solidària, una comunitat que es preocupi per les persones vulnerables".

La trobada ha tingut per objectiu "aprofundir sobre els eixos de treball clau de l'organització" i "construir un model de solidaritat que marqui les pautes a seguir en els pròxims anys".

Oriol Bota ha volgut destacar que "hi ha problemes que produeixen més empatia a l'hora de ser solidari que altres" i que des de l'Obra Social Sant Joan de Déu "volen una solidaritat que no discrimini, que presti la seva ajuda a tots els col·lectius en risc d'exclusió".

Notícies relacionades

El congrés ha comptat amb ponències sobre sensellarisme, dret a la salut, cooperació, solidaritat i ocupació de persones amb dificultats tant econòmiques com familiars o de salut.

Més notícies d'Esplugues