Comerç

Esplugues dona llum verda als nous mercats municipals

Lidl impulsarà els dos projectes i explotarà una part dels edificis una vegada construïts

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / ESPLUGUES

Esplugues aprova en ple un tràmit fonamental per a la concessió administrativa dels dos mercats municipals, Can Vidalet i la Plana, que consisteix a requerir la garantia definitiva i la presentació de la documentació necessària a l'operador Lidl, que ha presentat els dos projectes guanyadors al concurs. Hi han votat a favor PSC, Ciutadans, PP, PDeCAT i la regidora no adscrita Laura Benito, mentre que hi ha votat en contra Canviem Esplugues.

El Ple va acordar el mes de febrer passat iniciar la tramitació del procediment per a l'atorgament d'una concessió administrativa per a la utilització privativa del domini públic en relació amb l'espai destinat a supermercat i aparcament en soterrani de l'edificació que s'ha de construir sobre les dues finques de domini públic situades al carrer Verge de la Mercè per ser destinada en part al Mercat Municipal de Can Vidalet, i a l'avinguda de Cornellà per ser destinada en part al Mercat Municipal de la Plana.

Una vegada valorades les propostes d'avantprojecte presentades al concurs, el plenari ha requerit a l'empresa guanyadora, Lidl Supermercats SA, la documentació per portar a terme els projectes. Quan es faci efectiu, la Junta de Govern farà l'adjudicació de les obres.

L'Ajuntament atorgarà una concessió administrativa a Lidl perquè pugui explotar una part de l'edifici a construir, a canvi que aquest operador construeixi tot l'edifici, que inclourà una part que es destinarà a mercat tradicional, i una part a supermercat, que és el que explotarà en concessió administrativa Lidl.

La previsió és que les obres dels nous mercats comencin a mitjans del pròxim. El nou Mercat de Can Vidalet té un pressupost de 8,1 milions d'euros, i el de la Plana, de més de 5 milions.

En relació amb els edificis anteriors dels dos mercats, les propostes presentades en els dos avantprojectes comportaran una millora considerable en l'oferta comercial, amb la incorporació de superfícies de supermercat que complementaran la renovació del mercat tradicional, preservant el seu caràcter de comerç de proximitat, racionalització de les circulacions de servei i de subministrament i distribució de mercaderies, millora considerable en el comportament energètic, renovació del paisatge urbà amb una imatge més lleugera i transparent, contribució a la millora de la mobilitat amb dotació de superfície d'aparcament i una millor integració en la trama urbana.

El Mercat de Can Vidalet, el primer mercat verd

La proposta arquitectònica del nou mercat de Can Vidalet, que tindrà una superfície total de 9.631 metres quadrats, destaca per la seva coberta verda, ja que tindrà una part de jardí i una altra que generarà energia a través de plaques fotovoltaiques. Un gran espai verd que connectarà amb els espais verds existents. L'edifici tindrà l'accés principal des de la plaça la Bòbila, però també s'hi podrà accedir des del carrer Verge de la Mercè i l'avinguda del Torrent.

El Mercat de la Plana, un mercat de colors

Notícies relacionades

El nou edifici, amb prop de 8.000 m2 de superfície total, destaca per la seva forma triangular, situat en el vèrtex que fan el carrer del Carmen i l'avinguda de Cornellà. La façana principal anirà en paral·lel al carrer Josep Miquel Quintana. El supermercat estarà a la planta baixa, el mercat a la primera planta, i al soterrani hi haurà un aparcament amb capacitat per a 53 cotxes. El color i la ceràmica, tan present en la història d'Esplugues, tindran papers rellevants en el nou edifici. Així, s'utilitzarà ceràmica en els paraments verticals i en els paviments de l'espai públic del seu voltant. El panell de formigó prefabricat que tanca el mercat, quan no és transparent i de vidre, incorporarà peces ceràmiques de colors, que es convertiran vidres incrustats a la part alta del prefabricat, per la qual cosa deixarà passar la llum, que banyarà de color de l'interior del mercat.

Més notícies d'Esplugues

Temes:

Mercats