Solidaritat

Recorre 654 km en bicicleta sense dormir per lluitar contra el càncer infantil

El repte va començar al Sant Joan de Déu i va acabar a Albacete després de 51 hores de recorregut

1
Es llegeix en minuts
EFE / ESPLUGUES

José Luis López, d'Albacete, ha finalitzat amb èxit la iniciativa 'El repte de Pablo', un projecte contra el càncer infantil que ha consistit a recórrer 654 quilòmetres entre Barcelona i Albacete en una sola etapa de bicicleta de muntanya (BTT).

La iniciativa ha sigut un dels projectes guanyadors de la cinquena edició de les Beques "Persegueix els teus somnis" de GAES, un programa esportiu d'ajuda esportistes aficionats i l'objectiu del qual -en aquesta edició- era recaptar fons per a la investigació del neuroblastoma.

El neuroblastoma és un tipus de càncer infantil amb un índex de supervivència del 30% i és la malaltia que pateix el fill petit de José Luis, Pablo, que ha donat nom al repte.

"Solia sortir en bicicleta de muntanya i participar en curses els caps de setmana, en les quals m'acompanyaven i animaven la meva dona i els meus fills. Quan va començar el tractament de Pablo vaig deixar de fer-ho. Un dia, Pablo em va preguntar el perquè i va ser en aquell moment quan em vaig plantejar fer el repte", ha rememorat.

Notícies relacionades

José Luis va iniciar el repte el dijous 5 d'octubre des de l'Hospital Sant Joan de Déu, on el seu fill rep tractament des de 2015, i va finalitzar a Albacete el dissabte 7 d'octubre, després de 51 hores sense dormir.

 Més notícies d'Esplugues