Inici de curs

Més 13.300 alumnes inicien el nou curs a Esplugues

Les aules de l'escola pública ja acullen més de 7.000 estudiants

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / ESPLUGUES

Les aules educatives d'Esplugues van reobrir amb total normalitat el passat 12 de setembre. L'àmplia oferta educativa existent al municipi, tant pública com concertada i privada, reuneix aquest curs un total de 13.395 alumnes.

Més de 7.000 d'aquestes places corresponen als diferents ensenyaments públics. Es tracta de gairebé un centenar d'alumnes més que el curs anterior, gràcies en bona part a l'augment de nens matriculats a les escoles públiques, 402 enfront als 369 del curs passat.

Dos dels centres municipals, La Mainada i Marta Mata, han obert una aula més aquest any. Amb això, un any més, s'ha cobert el 100% de la demanda existent a la ciutat per optar a una plaça pública. Això reforça l'informe de la Fundació Jaume Bofill, que l'any anterior situava Esplugues com a municipi líder pel que fa a l'escolarització d'infants de 0 a 2 anys.

A més, les quatre escoles bressol municipals han congelat el preu d'escolaritat, que és de 114 euros mensuals, un dels més econòmics de l'àrea metropolitana.

Pel que fa a l'ensenyament d'infantil i primària, les vuit escoles públiques han començat el curs amb 2.345 estudiants, una vintena més que fa uns anys. Cal recordar que a l'Escola Isidre Martí s'ha obert una segona línia de P3, com també hi ha al Folch i Torres i el Joan Maragall, gràcies a la demanda efectuada per un grup de pares i mares i a les gestions realitzades per l'Ajuntament davant la Generalitat.

A més, 1.016 alumnes cursen secundària, 30 més que el curs passat gràcies a una nova aula oberta al Severo Ochoa, i 442 de batxillerat als quatre instituts públics.

L'ensenyament públic el completen l'Escola Oficial d'Idiomes, amb 1.400 alumnes; l'Escola d'Adults, amb 375; el Servei de Català, amb 350; l'Escola Catalana de l’Esport, amb 75, i els cursos de PCPI-PTT per a alumnes sense graduació d'ESO, amb 34.

Notícies relacionades

D'altra banda, els nombrosos centres concertats i privats situats a Esplugues totalitzen 6.375 alumnes, des d'educació preinfantil fins a batxillerat, comptant també les ensenyances especials de les escoles alemanya i americana.

Més notícies d'Esplugues

Temes:

Nou curs