El carril bici que connectarà Esplugues amb Barcelona s'estrenarà a l'octubre

L'últim tram del vial pedalable que unirà l'avinguda Països Catalans amb la Diagonal superarà la barrera del nus viari de la Ronda de Dalt i l'autopista B-23

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / ESPLUGUES

L'obra del carril per a bicis i vianants que connectarà Esplugues amb Barcelona, i que executa l'Àrea Metropolitana de Barcelona d'acord amb els dos ajuntaments, es troba en la fase final. Al tram de Barcelona, els operaris estan a punt de començar amb el paviment, mentre que a la zona d'Esplugues han reprès les feines de pavimentació, que es trobaven aturades a l'espera d'uns treballs previs a càrrec de la companyia elèctrica Endesa.

Les obres, projectades per l'estudi d'arquitectes Batlle i Roig, es van iniciar el juliol del 2016, i es preveu que estiguin acabades a finals d'octubre. En el transcurs de les obres, s'han incorporat una sèrie de canvis al projecte inicial per millorar la seguretat o per facilitar el manteniment posterior de la via. Per exemple, s'ha substituït l'enllumenat previst al projecte, una tira led a la barana, per un enllumenat convencional de fanals, per oferir els nivells lumínics que una via com aquesta ha de tenir per garantir la seguretat de les persones usuàries. També s'han afegit més proteccions viàries, com a barreres 'new jerseys', baranes de seguretat o senyalització. Una vegada acabades les obres del camí, es treballarà per dotar-lo de jardineres.

El camí, de 880 metres de longitud, amb espais diferenciats per a vianants i per a bicicletes, partirà del carril bici de l'avinguda dels Països Catalans d'Esplugues. Des d'allà passarà per un túnel sota dels enllaços que hi ha entre la ronda i l'autopista B-23, per sobre del ramal d'enllaç entre la B-23 i la mateixa Ronda de Dalt i, ja a Barcelona, per sota de la Ronda de Dalt, fins a incorporar-se al carril bici que comença a la Diagonal a l'alçada del parc Cervantes de Barcelona.

Notícies relacionades

A Esplugues, el nou camí connectarà, en direcció al centre de la ciutat, amb el carril bici existent a l'avinguda Països Catalans i en direcció a la muntanya, amb un altre que va cap a Sant Pere Màrtir.

Més notícies d'Esplugues

Temes:

Bicicletes