Esplugues atorga prop de 90.000 euros en beques per als casals d'estiu

Més de 1.600 infants i joves participen en les activitats programades per a aquest mes

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / ESPLUGUES

L'Ajuntament d'Esplugues ha concedit aquest any 375 beques per garantir l'accés a les activitats d'estiu, en igualtat de condicions, a tots els infants i joves del municipi. Això inclou els casals d'estiu i el casal jove municipals, el casal i els campus esportius, els centres de l'Esplai Municipal de les Arts, i les colònies i campaments d'estiu de les entitats de lleure.

Si bé el nombre d'ajuts atorgats és similar al de l'any passat, enguany la despesa econòmica municipal és un 4,26% superior i arriba als 88.966 euros. Per optar a les beques municipals, entre altres requisits, les famílies sol·licitants han de tenir una renda per càpita anual inferior a 5.218,50 euros. En funció d'aquesta renda, els ajuts poden oscil·lar entre el 25 i el 90% del cost de l'activitat.

Els casals i campus d'estiu d'Esplugues es realitzen des de finals de juny i fins a finals de juliol. Més de 1.600 infants i joves s'han inscrit a les diferents propostes incloses al programa Espluestiu 2017. Enguany, els casals per a nens i nenes de 3 a 12 anys, que es porten a terme a les escoles Joan Maragall, Prat de la Riba, Isidre Martí, Folch i Torres i Gras Soler, reuneixen 528 participants.

Per una altra banda, el Casal Jove, dirigit a un públic d'entre 12 i 16 anys, ha tornat a obrir les dues seus, el Casal Jove Robert Brillas, al Centre, i el Casal Jove Remolí, al barri de Can Vidalet. S'hi han apuntat 45 joves.

Pel que fa al Casal Esportiu, que fa pràctiques de diversos esports als complexos esportius municipals La Plana i Les Moreres i els parcs de la ciutat, el nombre d'inscrits és d'uns 480 infants d'entre 3 i 15 anys, que fan entre una i sis setmanes. I els campus de les entitats esportives de la ciutat agrupen uns 470 joves, que durant aquest mes poden aprendre i millorar la tècnica en les seves disciplines favorites, com ara futbol, futbol sala, handbol, voleibol, gimnàstica artística, bàsquet, patinatge artístic i natació.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el Casal Artístic, on es pot practicar ceràmica, pintura, dibuix, etc., tindrà uns 150 infants i joves, mentre que el Casal Musical comptarà amb 11 aprenents.

Més notícies d'Esplugues