Prevenció

Esplugues posa en marxa un protocol per unes festes sense agressions sexistes

Es crea una xarxa d'agents preventius per actuar en casos d'agressions

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / ESPLUGUES

La Festa Major de Can Vidalet ha sigut l'espai per realitzar la prova pilot del nou protocol “Per unes festes sense violència masclista”. La iniciativa pretén prevenir i actuar davant possibles agressions per raó de gènere o orientació sexual. Una carpa informativa amb agents cíviques es va instal·lar a Can Vidalet per donar a conèixer la campanya i rebre les consultes de les persones assistents a les activitats de Festa Major. El protocol es posarà en pràctica en les festes majors de Santa Magdalena al juliol i Sant Mateu al setembre.

El Ple municipal d'octubre del 2016 va aprovar per unanimitat una moció per treballar en la celebració de festes majors i espais d'oci sense violència masclista. El protocol, que està previst que s'aprovi en el Ple municipal del 21 de juny, ha sigut elaborat per una comissió de treball formada per entitats, expertes, grups polítics i un representant de la Policia Local, i ha comptat amb la col·laboració dels esplais.

A més, ha pres com a base l'efectuat l'any passat per l'Ajuntament de Cerdanyola, un dels primers a dotar-se d'una eina similar. Paral·lelament a l'aprovació del protocol, s'aprovarà un pla d'aplicació d'aquest, pioner a Catalunya, que detallarà totes les accions a realitzar en cadascuna de les festes majors, com materials a col·locar, personal implicat o horaris, entre altres aspectes.

Per evitar les agressions sexistes, físiques o verbals, en espais de gran concurrència, a més de la difusió d'imatges i eslògans en cartells i publicacions, es crearà una Xarxa d'Agents Preventives. Degudament identificades, s'encarregaran de prevenir i, en cas que es produeixi una agressió, acompanyar la víctima i derivar-la al circuit d'atenció mèdica, policial o emocional que requereixin les circumstàncies.

Notícies relacionades

Les agents preventives seran persones voluntàries de les entitats o de la ciutadania en general, que rebran una formació prèvia per saber com han d'actuar i com han d'aplicar el protocol.

Més notícies d'Esplugues