Aniversari

Jaume Plensa cedeix l'escultura 'Ànima' a l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues

L'obra presideix l'entrada principal del centre coincidint amb el seu 150è aniversari

foto 3183683

foto 3183683

1
Es llegeix en minuts
ACN / ESPLUGUES

L'escultor Jaume Plensa cedeix l'obra ‘Ànima’ a l'Hospital Sant Joan de Déu com a regal pel seu 150è aniversari. L'obra, creada el 2013, representa una figura humana construïda amb lletres d'acer inoxidable de vuit alfabets diferents, entre els quals es troben l'àrab, el xinès, el ciríl·lic, el japonès, l'indi, l'hebreu i el grec.

Es tracta d'una “metàfora de la diversitat i globalitat” del món, segons explica l'autor. ‘Ànima’ ha quedat instal·lada a l'entrada principal de l'Hospital, després d'un acte en el qual van participar el mateix Jaume Plensa, l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, el Germà Superior de la Comunitat de l'Hospital Sant Joan de Déu, Joaquim Erra, i el director-gerent del centre, Manel del Castillo.

La inauguració de l'escultura és la primera activitat d'un programa que s'allargarà durant tot l'any per commemorar els 150 anys de l'Hospital, que va ser el primer infantil que es va crear a Espanya.

Inicialment, el 1967, atenia sobretot a nens afectats de tuberculosi i altres malformacions congènites de l'aparell locomotor. El 1881, l'Hospital es va traslladar del centre de Barcelona a l'Avinguda Diagonal, i el 1973 a la seva ubicació actual a Esplugues.

Notícies relacionades

Avui, l'Hospital Sant Joan de Déu és considerat un dels referents en pediatria, obstetrícia i ginecologia, i en àrees d'alta especialització com les neurociències, la neonatologia, l'oncologia o la cardiocirugia. Atén cada any més de 120.000 urgències, 25.000 ingressos i 200.000 visites.

Més notícies d'Esplugues