Esplugues celebra el Mes de la Dona amb una dotzena d'activitats

La cantant Lucrecia participa en la celebració que reivindica la igualtat entre dones i homes

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / ESPLUGUES

Esplugues ha programat durant el mes de març una dotzena d'activitats al voltant del Dia Internacional de la Dona Treballadora per a reflexionar sobre les desigualtats encara existents entre dones i homes i per a reivindicar la plena igualtat. Aquesta celebració, ja tradicional a la ciutat, es coneix com El Mes de les Dones.

El programa, organitzat per diverses entitats i l'Ajuntament, s'estén més enllà del Dia Internacional de la Dona Treballadora, el dimecres 8, quan es fa la tradicional lectura del manifest commemoratiu a la plaça Santa Magdalena. Aquest any, la programació ve marcada, entre altres activitats, per l'assistència de la cantant Lucrecia, que actuarà el divendres 10 de març abans de l'habitual Sopar de les Dones, al CEM Les Moreres.

A més d'aquesta actuació, també es realitzaran tallers, projeccions de pel·lícules i conferències. El dimecres 8, a la tarda, hi ha una xerrada informativa sobre l'acollida de víctimes de violència de gènere impartida pels Mossos d'Esquadra de la comissaria d'Esplugues i organitzada per l'Associació de Dones del Gall, i una conferència sobre la barbàrie que han patit les dones yazidites, esclavitzades sexualment pels terroristes d'Estat Islàmic a Iraq, a càrrec d'Amnistia Internacional.

El dimecres 22, dues voluntàries d'Esplugues, Kinda Marrawi i Maria Banal, de les entitats Islam Relief i la Comissió Catalana d'Ajut al Refugiat, parlaran de la situació de supervivència que viuen les dones refugiades.

També es projectaran pel·lícules, que aniran acompanyades d'una tertúlia posterior: Erin Brockovich, el divendres 3, i La modista, el dimecres 15. Pel que fa als tallers, hi haurà una classe de zumba i una de defensa personal.

Notícies relacionades

El Museu Can Tinturé també s'uneix a la celebració del Mes de les Dones amb dues activitats. Una, és la visita semi-teatralitzada 'La Magdalena a la fàbrica’, que convida a conèixer el recinte de l'antiga fàbrica Pujol i Bausis des del punt de vista d'una de les seves treballadores. L'altra, la conferència ‘Angelina Alós, treballadora de l'art de la ceràmica’, a càrrec del ceramista Emili Sempere consistirà en una introducció a la vida i l'obra d'aquesta mestra de ceramistes, en un esdeveniment que servirà també per inaugurar els actes commemoratius del centenari del naixement de la ceramista valenciana molt vinculada a Esplugues.

Més notícies d'Esplugues