Impostos

Esplugues ratifica la modificació de l'IBI per garantir la seva congelació

L'Ajuntament rebaixa el tipus actual de l'IBI d'urbana del 0,72% i aprova un nou tipus del 0,69%

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / ESPLUGUES

L'últim ple de l'Ajuntament d'Esplugues va aprovar la modificació de l'ordenança fiscal núm. 4, reguladora de l'Impost sobre Béns Immobles, per garantir que aquest impost queda congelat per al 2017. Hi han votat a favor PSC, PDECAT, Ciutadans, PP, ICV, CE i la regidora no adscrita, mentre que ERC s'ha abstingut i la CUP hi ha votat en contra.

Aquesta modificació ha estat necessària aprovar-la al plenari, després que Esplugues hagi estat inclosa a la relació de municipis als quals s'hauran d'aplicar els coeficients d'actualització dels valors cadastrals, segons disposa l'ordre ministerial corresponent, publicada al BOE d'1 d'octubre de 2016.

Recentment, al BOE de 3 de desembre de 2016, es va publicar el Reial Decret Llei 3/2016, de 2 de desembre, pel qual s'adopten mesures en l'àmbit tributari, on es fixen els coeficients d'actualització dels valors cadastrals per a l'exercici 2017 i estableix que a Esplugues, vist que el 1997 van entrar en vigor els últims valors cadastrals, li correspon un coeficient d'actualització de l'1,04%.

Per tant, el ple ha aprovat la modificació per corregir l'efecte d'aquesta actualització i no incrementar la pressió fiscal per a aquest tribut, per la qual cosa es rebaixa el tipus actual de l'IBI d'urbana del 0,72% i s'aprova un nou tipus del 0,69%. Així, com que el Govern de l'Estat ha aprovat un increment del valor cadastral, l'Ajuntament baixa el tipus perquè l'IBI estigui congelat.

Notícies relacionades

Amb la finalitat de no perjudicar les famílies nombroses que ja disfruten o que poden disfrutar de la bonificació aprovada, també està previst adequar i actualitzar l'import del valor cadastral vigent. Actualment, a més dels requisits d'empadronament i tractar-se del domicili habitual, es requereix tenir un valor cadastral inferior a € 89.200, que l'any 2017 passarà a ser de € 92.800.

Més notícies d'Esplugues

Temes:

Impostos IBI