EFECTES DE LA DESACCELERACIÓ

Nou descens de les comandes industrials a la zona euro

França, Espanya i Alemanya encapçalen la caiguda d'encàrrecs

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BRUSSEL.LES

Els indicadors d'activitat econòmica futura no apunten a una millora a curt termini, sinó tot al contrari. L'última d'aquestes dades la va donar a conèixer ahir Eurostat sobre les comandes industrials, que van registrar una caiguda del 0,3% mensual al juny a l'eurozona i d'un 7,4% en la taxa interanual.

A l'Europa dels 27, les comades industrials també van disminuir, encara que una mica menys: un 6,6% en la taxa interanual al juny i van decréixer un 0,1% respecte al mateix mes de l'exercici anterior.

D'entre els països membres dels quals hi ha informació disponible, es van registrar augments de les comandes industrials en 11 estats i descensos en set, incloses les dues locomotores de l'eurozona: França va registrar les baixades més grans de comandes (16,9%) i Alemanya va caure un 6%, igual que la República Txeca. Espanya va quedar en el segon lloc dels descensos, amb una caiguda del 6,5%. Els increments més alts es van registrar a Romania (27,8%), Letònia (26,9%) i Lituània (22,9%).

COMANDES DE TRANSPORT

Excloent- hi vaixells, ferrocarrils i equipament aeronàutic, les comandes industrials van baixar un 1,5% a la zona euro en la taxa interanual i un 0,8% a la UE. En termes interanuals, les comandes de transport i equipament es van reduir un 29,8% a la zona euro i un 26,2% a l'Europa dels 27, i l'equipament electrònic va baixar un 3,7% i un 3%, respectivament.

La balança per compte corrent de la zona euro va tenir al juny un dèficit de 8.200 milions d'euros, enfront del superàvit de 5.900 milions el mateix mes del 2007. Segons va informar el Banc Central Europeu (BCE), aquest saldo negatiu es va deure al fet que el dèficit en transferències corrents, béns i ingressos va superar el superàvit en serveis.

9.000 MILIONS DE DIFERÈNCIA

Notícies relacionades

La balança per compte corrent mesura els ingressos i pagaments a l'exterior per intercanvi de mercaderies, serveis, rendes i transferències. Al juny, la zona euro va tenir un dèficit de béns de 2.000 milions d'euros, enfront del superàvit de 7.000 milions d'euros de l'any anterior.

Al mateix temps, el superàvit en serveis va caure fins a 1.500 milions d'euros, davant dels 3.900 milions del juny de l'exercici passat.