Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Una proposta de jubilació de fa 14 anys

zentauroepp42549838 madrid pensiones180317163204

zentauroepp42549838 madrid pensiones180317163204 / Fernando Villar

El que mes sàpiga, que més hi digui, però mantenir l'edat de jubilació a 65 anys, en el meu parer, és totalment contraproduent i crec que poc encertat, tota vegada que estem pagant aturats joves que podrien molt bé fer la feina d'aquelles persones pròximes a la jubilació i moltes d'elles amb algun problema de salut, la qual cosa els obliga a estar de baixa fins i tot llargues temporades, amb el conseqüent perjudici per a l'empresa i l'Estat.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

¿Algú ha fet un estudi sobre una proposta similar a la que faré tot seguit?

1) Jubilació obligatòria als 63 anys per a tot treballador en règim general a la Seguretat Social

2) Pensió màxima i única de  962 euros al mes, un sol membre de la família.

3) Matrimoni sol, 1.500 euros al mes; amb familiar a càrrec, 1.800 euros al mes.

4) Discapacitat sense familiars, 962 euros al mes i tota l'assistència garantida.

Mentre existeixi un sol aturat, prohibit fer cap hora extra, exceptuant forces majors (que sempre se'n poden produir).

S'ha de tenir en compte que el jubilat és, actualment, aquell que té una pensió digna, com crec que pot ser la proposta. És el que més fa córrer el diner, perquè ja no té la necessitat de pensar en l'estalvi per al dia de demà, i amb més motiu si sap que els fills ja tenen el seu lloc de treball, i això pot crear llocs de treball en molts sectors .

La vida d'una persona s'ha de trossejar en tres etapes: fins als 25 anys, per formar-se com a persona responsable; dels 25 fins als 63 anys per treballar i assegurar-se el futur, i d'aquí fins al final, per viure. Si per aconseguir poder viure és fes necessari un nou plantejament respecte a la quota obrera a la Seguretat Social, els treballadors haurien d'entendre que es una inversió a llarg termini, per assegurar el seu futur.

Participacions delslectors

Mésdebats