Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Una multa desproporcionada

zentauroepp41149940 barcelona 01 12 2017 estaci n de bicicletas el ctricas bicin171201193113

zentauroepp41149940 barcelona 01 12 2017 estaci n de bicicletas el ctricas bicin171201193113 / FERRAN NADEU

Sóc una ciutadana de Barcelona que fa més de 15 anys que va en bici per la ciutat, molt abans que arribés el Bicing. Utilitzo la bici cada dia, per anar i venir de la feina. En tots aquests anys, per sort, no he tingut cap ensurt amb la bicicleta. Sóc prudent i respectuosa i vaig a una velocitat molt moderada

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Però aquest dimarts, sortint de la feina, a l'altura de Diagonal amb Avinguda de Pedralbes, en el semàfor de la plaça de Pius XII, he creuat el semàfor en vermell. Sí, en vermell. Ho reconec, he comès una infracció. Sé que no es pot fer. No és per justificar, però és un semàfor on t'has d'esperar un munt per creuar, perquè està en vermell molta estona i pocs cotxes giren per agafar l'Avinguda de Pedralbes. En moltes ocasions, molts ciclistes, 'runners' i vianants creuen aquest semàfor en vermell. Jo ho he fet aquest dimarts a la tarda i m'ha tocat rebre.

El guàrdia urbà m'ha aturat i m'han alliçonat, com si hagués comès un delicte gravíssim. M'ha llistat el nombre de ferits lleus, greus i morts que s'han comès durant el 2017 per aquest tipus d'infraccions. I m'ha mirat com si jo hagués fet mal a totes aquestes persones. M'he disculpat, m'he compromès que no ho tornaré a fer, he reconegut que he comès una infracció. Però no ha servit de res per evitar la multa. D'acord. L'accepto. I 'quant puja aquesta multa?' pregunto. I tot cerimoniós em diu: "100€ si l'abones abans del 27 de febrer. 200€, si ho fas després". La meva reacció no ha estat una altra que d'estupefacció. "Com? 100€? Si això és el que em costa la bici!", li dic. "Presenta recurs, si vols", em contesta el guàrdia urbà sense immutar-se. I se'n va.

Reconec que he comès una infracció. Accepto la multa. Però, l'import? Em sembla desproporcionat, francament. Crec que no es pot tractar d'igual manera a una bici, que a un cotxe o una moto. La bici no és un vehicle motoritzat, i juntament amb els vianants, és el més vulnerable. Per aquesta regla de tres, a qualsevol vianant que creua el carrer en vermell, també se l'hauria de multar amb aquesta proporció?

També entenc que cal regular la convivència de vehicles a la ciutat de Barcelona. Entenc que hi ha un cert incivisme entre el col·lectiu de ciclistes. Però no posem a tothom al mateix sac. Pagaré aquesta multa, és clar. Però, si us plau, agrairé que revisin aquestes mesures, que em semblen desproporcionades.

Participacions delslectors

Mésdebats