Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Una Administració Pública més oberta

Certament cal una Administració Pública moderna i propera a la ciutadania, amb l’ajut de les noves tecnologies, i una redefinició, fusió, actualització i clarificació dels grups professionals que la formen per promoure la carrera professional seguint la llei EBEP.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Però també cal que sigui més oberta, facilitant la mobilitat funcional temporal de cossos inferiors a superiors (en vertical o horitzontal), via comissions de serveis o excedències (de forma periòdica, sense abusos ni imposicions i amb titulació adient), però sense perdre la plaça original.

També, recordant el precedent del traspàs de personal dels cossos de seguretat i d’altres de l’Estat a la Generalitat, es pot pensar a facilitar "passarel·les" (mobilitat) entre Administracions (amb cursos d’adaptació) per millorar la coordinació i cooperació entre les mateixes i evitar conflictes.

I per obrir-la més a l’exterior, podria permetre’s la possibilitat que gent provinent d’altres departaments o Administracions Públiques, estudiants i treballadors/es d’empreses privades, pogués estudiar i participar en cursos oferts per qualsevol sector de l’Administració Pública (Correus, Hisenda, Justícia, Administració General i els seus departaments, etcètera), bé gratuïts o a preus justos; podent també oferir assignatures optatives al respecte a instituts i universitats. D'aquesta manera, existirien vies alternatives per conèixer aquest món i la preparació d’oposicions, a part de les opcions clàssiques (acadèmies, preparacions individuals, etcètera).

En aquests assumptes també és necessari potenciar el paper de l’Escola d’Administració Pública en la implantació de cicles formatius d'FP relacionats amb l’Administració, a les seus provincials d'aquesta, com a una altra via per preparar oposicions a preus assequibles pels futurs aspirants, a més de poder oferir cicles formatius d'FP d’Administració Pública. Obrint pas!

Participacions delslectors

Mésdebats