Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

El turisme pesquer a Catalunya: una autèntica oportunitat modernitzadora

zentauroepp40617424 pescadores en mozambique  que ilustrar  un art culo de opini171021161522

zentauroepp40617424 pescadores en mozambique que ilustrar un art culo de opini171021161522

L’estiu a Catalunya significa que comença una activitat frenètica que al llarg dels darrers 60 anys ha anat canviant i evolucionat d’una manera molt important. Un d’aquests canvis ve representant pel subsector del turisme pesquer o “pesca/turisme”.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Una activitat complementària del sector -dur i ancestral- de la pesca que pot ajudar a compensar les dificultats econòmiques de molts pescadors i, alhora, que pot representar un millor coneixement -per part del turisme europeu- de la nostra meravellosa mediterrània, del nostre litorial català i de totes les seves riqueses naturals i paisatgístiques.

El turisme pesquer o pescaturisme és una activitat força nova a casa nostra. És una experiència única i, al mateix temps, una manera de treballar per la sostenibilitat dels recursos del propi sector pesquer. Es una autèntica oportunitat per arribar a disposar d’una major diversificació, per tal d’aconseguir una millora econòmica i, alhora, per promocionar uns productes pequers d’alta qualitat, a voltes escassos.

Tot això ben vinculat, ben coordinat, ben relacionat amb el sector de la restauració i l’hosteleria de qualitat. No hi ha dubte que el turisme pesquer -a l’estil del que va començar a ser el turisme rural en terra- és una activitat molt intel·ligent que sorgeix com a opció complementària d’ocupació per completar les rendes d’un sector vinculat a un ofici tradicional com és el de pescador.

Lògicament, també un major impuls del pescaturisme ha de significar una millora del sector turístic en general, com a alternativa a un monocultiu de turisme de sol i platja – i a voltes d’alcohol i sexe- de poca qualitat, i ja molt mossegat. Cal promocionar molt més el turisme pesquer.

Participacions delslectors

Mésdebats