Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"Tot millora amb les pel·lícules"

cinema-paradiso

cinema-paradiso

El cinema sempre ha format part de la meva vida. Quan era petita, el meu pare m'hi portava tots els diumenges. Em tornava boja d'alegria volant a terres llunyanes i convertint-me en la protagonista de la pel·lícula. Crec que una part de la meva percepció del món ve del cinema, i la resta, per descomptat, de les pròpies vivències.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Aquests dies passats de confinament han sigut agradables gràcies a l'escriptura i a les pel·lícules del Prime. Si no fos per "les pelis" a la meva vida no hi passaria res d'extraordinari. Aquest virus va aturar el món i he hagut de començar a viure els viatges, les passions i les aventures a través de la pantalla. He descobert que posant-me en la pell dels personatges es pot estimar, patir i morir al mateix temps. És fantàstic.

El tema del cinema ve de família. La meva àvia treballava a les taquilles del cinema Galileu, al barri de Sants, Barcelona. Encara recordo quan el meu pare m'explicava que durant els anys 50 s'amagaven al cinema a veure pel·lícules. Abans d'entrar havien de vendre unes quantes ampolles de vidre i papers de diari per poder pagar-se l'entrada. Aquelles pel·lícules els 'tele-transportaven' a llocs meravellosos, on es convertien en els personatges i els herois que tots volien ser. I a la família del meu marit, l'avi era projeccionista en diversos cinemes de Barcelona; els dies se succeïen entre pel·lícula i pel·lícula.

El meu amor pel cinema em recorda a l'extraordinària pel·lícula 'Cinema Paradiso', estrenada el 1988 i dirigida per Giuseppe Tornatore. La pel·lícula és un retrat sentimental de la Itàlia de la postguerra i una declaració d'amor pel cinema. Narra com alguns anys després de la Segona Guerra Mundial, Salvatore -anomenat Toto-, de sis anys, descobreix el seu amor per les pel·lícules, passant cada moment que té lliure en el cinema local.

Per a mi, tot millora amb les pel·lícules. El cinema ha estat, és i serà sempre part de la meva vida.

Participacions delslectors

Mésdebats