Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Va ser l'1-O un cop d'Estat?

30-minuts

30-minuts

Al govern Català se l'acusa de rebel·lió, de cop d'Estat, de malversació i altres actes delictius contra el Govern espanyol, pel fet de complir el manament del poble català en un referèndum; referèndum que es va fer, tot i les dificultats (el dia abans els ministres deien que no hi havia ni urnes ni paperetes) i la vergonyosa repressió policial contra els que votaven pacíficament. Això va ser un cop d'Estat?

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Franco va iniciar una rebel·lió, un cop d'Estat, i altres actes delictius contra el Govern espanyol que en aquells moments tenia España. Això no va ser un cop d'Estat? La victòria de la rebel·lió contra la república, va propiciar que Franco reinstaurés la monarquia.

És a dir, gràcies a una guerra contra l’Estat, i als milers de morts que es van produir, Franco reinstaura a un exmonarca i li confereix la condició de inviolable.

És just que el rei tingui la categoria d’intocable? A qualsevol que comet un acte delictiu se’l fa responsable d’allò que ha fet, oi? Per què a aquest senyor a qui un dictador el va fer rei, no? No és una persona com totes les altres persones?

Oi que se’ns diu que Espanya és un Estat democràtic?I que la justícia espanyola és un exemple de imparcialitat?

Oi que la conclusió a què es pot arribar d’aquests dos 'cops d'Estat' és: si el cop es pacífic, és il·legal, però si es fa militarment, és legal?

Oi que diuen que el rei ho és per la gràcia de Déu? En la meva ignorància soc incapaç de resoldre aquests interrogants.

Participacions delslectors

Mésdebats