Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

La resposta més democràtica a la sentència pel 'procés' seria convocar eleccions al Parlament

zentauroepp50068474 pol parlament190926183212

zentauroepp50068474 pol parlament190926183212 / DAVID ZORRAKINO (EUROPA PRESS)

JxCat i ERC estan plantejat estratègies diferents per tractar d’avançar en el 'procés' i sortir de l’atzucac en què es troba.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

ERC està actuant des de fa uns mesos d’acord amb el que ells diuen “realisme polític”, és a dir, eixamplar la base de votants republicans i pactar el que es pugui amb els socialistes per guanyar temps i buscar una oportunitat de millora de la situació actual. Cal dir que, de moment, aquesta estratègia no funciona. No hi ha diàleg i Pedro Sánchez amenaça amb el 155 si la resposta a la sentència no li agrada.

Per la seva part, JxCat manté una actitud de confrontació i parla de nou de la unilateralitat com a sortida, amb el suport de l’ANC i d’altres. En aquest sentit, tots coneixem la dura resposta de l’Estat als fets de fa dos anys que a la pràctica invalida tornar a aquesta opció.

Crec que no hi haurà cap possibilitat d’avançar en el contenciós fins que els partits independentistes superin de molt el 50% dels vots en unes eleccions catalanes, i puguin exigir respecte i diàleg.

Per això, crec que la millor resposta a la sentència seria convocar eleccions a la Generalitat. Si en algun moment la ciutadania pot estar més motivada per expressar-se, serà davant d’una sentència que hom preveu dura i, que per molts, serà injusta. Seria la resposta més democràtica.

 

Participacions delslectors

Mésdebats