Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Resposta de l'Ajuntament a un lector: "Les fonts de la Gran Via estan aturades per una greu inundació"

En resposta a la carta de Carlos de Buen 'El Ayuntamiento debería priorizar la reparación de las fuentes de la Gran Via', volem informar que les fonts ornamentals de la Gran Via de les Corts Catalanes, en el tram comprès entre els carrers Lope de Vega i Bac de Roda, estan aturades per culpa d'una greu inundació que es va donar arran d'un intens episodi de pluges.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Per aquest motiu, es va elaborar una primera redacció del projecte de millora i rehabilitació de les tres fonts ornamentals que actualment està a l'espera de rebre la inversió per tal de poder executar les obres.

En aquest sentit, malauradament encara no ens és possible concretar una data per a la posada en marxa del servei de les fonts.

Recordem que a Barcelona hi ha unes 1.800 fonts públiques, de les quals unes 600 són d'aigua potable i unes 200 es consideren ornamentals.

Les fonts de Barcelona constitueixen un conjunt de diversos tipus de dispensadors d'aigua per al consum públic, ja sigui fonts pròpiament dites, estanys, brolladors, cascades o diverses tipologies de segell arquitectònic o enginyer.

Des de l'Ajuntament de Barcelona som conscients que, juntament amb el conjunt d'estatuària pública, les fonts ornamentals són una mostra més del patrimoni d'art públic de la ciutat.

Testimonis fonamentals de la trajectòria històrica i una herència insubstituïble de la col·lectivitat nacional, de manera que es tracta d'un patrimoni que cal protegir i transmetre en les millors condicions a les generacions futures.

Així doncs, agraïm l'interès ciutadà per a la conservació del patrimoni artístic de la ciutat i l'informem que continuarem treballant per protegir-lo i apropar-lo als ciutadans.

Participacions delslectors

Mésdebats