Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Rèplica municipal a la carta 'Connectar tramvies és com connectar faxos: Un pèssim negoci per als barcelonins'

zentauroepp33277595 tranvia190228191916

zentauroepp33277595 tranvia190228191916 / Ferran Nadeu

En resposta a la carta d'Alfons Bosch, 'Connectar tramvies és com connectar faxos: Un pèssim negoci per als barcelonins', volem valorar que la decisió de connectar tramvia en superfície per la Diagonal, en el tram comprès entre Francesc Macià i Glòries, va ser aprovada pel Plenari del Consell Municipal de l'Ajuntament de Barcelona. En concret, l'expedient, on es va incloure la proposta d'acord va tirar endavant el passat 25 de gener amb els vots a favor del Govern municipal, ERC, PSC, la CUP-Capgirem, i dels regidors no adscrits Gerard Ardanuy i Joan Josep Puigcorbé. És, per tant, una decisió fruit del consens democràtic entre unes forces polítiques que representen la majoria de la població de la ciutat de Barcelona.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

La connexió de les dues xarxes tramviàries per la Diagonal solucionarà la interrupció de les línies i oferirà una millor connexió urbana entre Barcelona i els vuit municipis de l'entorn (l'Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i Badalona).

És un gran projecte de ciutat que reforçarà Barcelona com a capital de la mobilitat europea, pionera i innovadora, i reduirà la contaminació (no només l'atmosfèrica, també l'acústica) i l'accidentalitat. El projecte, entre d'altres, farà possible que la ciutadania es mogui de Glòries a Verdaguer en tan sols 7 minuts.

A banda, el text aprovat pel Plenari preveu crear els mecanismes de coordinació interadministrativa i de finançament necessaris per garantir redistribuir els serveis de bus que actualment circulen per la Diagonal a la resta de la xarxa, augmentat així l'oferta de transport sostenible i públic de la ciutat. També preveu elaborar un projecte de renovació urbana i de dinamització comercial de la Diagonal per tal que aquesta continuï sent una via emblemàtica de la nostra ciutat.

Des de l'Ajuntament entenem la seva preocupació, ja que els canvis de mobilitat comporten una alteració d'usos per part de la ciutadania que sovint pot trigar a ser interioritzada. Volem subratllar, però, que la decisió ha sigut fruit d'una acurada anàlisi tècnica que ha conclòs que la unió de les dues xarxes tramviàries en superfície per la Diagonal arribarà a tenir un total de 222.000 viatgers diaris i reduirà diàriament el pas de 12.500 vehicles pel tram central de l'avinguda Diagonal. Això vol dir que és una clara aposta per la millora ambiental però també per una mobilitat més segura, sostenible, equitativa i eficient que anirà en benefici de tots i totes.

Participacions delslectors

Mésdebats