Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Prou de lliçons, exconsellers

zentauroepp42462040 santi vila  historian  politician and former chief of busine180316114211

zentauroepp42462040 santi vila historian politician and former chief of busine180316114211 / PAU BARRENA

Jo crec que tant el senyor Santi Vila, com el senyor Mas-Colell ja han tingut els seus cinc minuts de glòria. A mi ja no em cal que m’expliquin què van sentir en moments tan “trascendentals” per al país.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

En canvi, una funcionària de la Generalitat de fa més de 30 anys els explica la impotència que, amb els seus Governs, jo he sentit. Perquè el seu pla és invariablement sempre el mateix: “el millor és professionalitzar la gestió dels serveis públics. A poder ser creant empreses públiques o externalitzant les tasques o fitxant els millors”.

Els funcionaris que hem passat una oposició i que ens continuem formant per fer la nostra tasca el millor possible no acomplim aquests requeriments. Amb el temps s’ha demostrat que amb les seves pràctiques la gestió privatitzada mai millora; bé, econòmicament per a qui la du a terme sí que li millora el balanç.

Jo ja no vull saber que no sabien com respondria l’Estat a no sé quins reptes. Sé com han respost vostès a reptes bàsicsretallant drets i salaris als funcionaris, reduïnt pressupostos a partides fonamentals com ara l’educació, la sanitat i la dependència. I mirant cap a una altra banda quan es tracta de contractes exorbitants per serveis i obres que moltes vegades es poden dur a terme per personal propi, abans que el deixessin totalment esquilmat i desil·lusionat.

Si us plau, prou de lliçons teòriques, la pràctica ha estat nefasta.

Participacions delslectors

Mésdebats