Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"Portbou és l'únic municipi de la Costa Brava que encara pot créixer"

undefined30717449 girona  costa brava  alt emporda  portbou  foto ferran sendr180801165530

undefined30717449 girona costa brava alt emporda portbou foto ferran sendr180801165530

Alguna vegada s'ha escrit, des d'algun mitjà de comunicació elitista, que Portbou podria ser un segon Cadaqués i que això seria molt positiu per reactivar l'economia de la població fronterera.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Bé, les coses no són tan senzilles. Cadaqués és una població molt singular i meravellosa que ha sabut treure molt de suc de la figura de Dalí i de la seva geogràfica allunyada i feréstega, més endavant, cap als 70 i 80 del segle passat. També va saber atraure uns grups socials i polítics molt determinats com eren -o són- s'anomenada Gauche Divine, que més endavant es va transformar, en la seva dretanització, amb grups de l"'Upper Diagonal".

Portbou és radicalment diferent a Cadaqués. Fins al 1992 no li feia falta el turisme: vivia de les activitats ferroviàries i frontereres amb l'estat francès. Portbou va planificar, poc, i tard, un turisme que arreu de la Costa Brava ja estava molt desenvolupat. De tota manera, en aquests moments, les mancances de Portbou -en relació amb el turisme- es poden convertir en oportunitats.

Portbou és l'únic municipi de la Costa Brava que encara pot créixer.

Participacions delslectors

Mésdebats