Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Pedro Sánchez, el president de tots

zentauroepp44563369 spanish prime minister pedro sanchez arrives to give a press180807225520

zentauroepp44563369 spanish prime minister pedro sanchez arrives to give a press180807225520 / JAIME REINA

El món de la política, la classe política, volia un “enrenou, nous aires”. El Congrés dels Diputats (diversitat de veus de centre-esquerra, esquerres), van votar i elegir un nou president. Pedro Sánchez és el president de tots i totes.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Un canvi que s’ha fet realitat. Una realitat que en dos mesos s’ha vist, s’ha palpat i ha calat entre la ciutadania.

Jove i amb ganes de treballar, Pedro Sánchez, haurà d’escoltar i dialogar, aprendre i actuar, manar i governar bé. Tindrà obstacles i adversitats. Comunitats autònomes amb frontal i total oposició, també exigències.

Pedro Sánchez és el president de tots els espanyols i totes les espanyoles. President d'un país, Espanya, que alhora té la supervisió de 17 autonomies. Unes ja estan encaminades, i altres, com Catalunya, encara els manca recorregut (més autonomia, més finançament o traspassos pendents).

Catalunya ha estat durant el mandat del senyor Rajoy (7 anys), oblidada i desatesa. Sense reunir-se la comissió bilateral (Espanya-Catalunya). Competències que no han estat traspassades.

Senyor Torra, president de la Generalitat, no es posi nerviós ni faci posar nerviosos als altres. Mantingui responsabilitat i comprensió. Mà estesa i transparència. Cordialitat i serenor.

Tant el senyor Sánchez com vostè, senyor Torra, hauran de transigir, superar barreres, maniobrar situacions, fer molts zig-zag, interpretar i assumir fets i qüestions candents. Ànims i endavant!

Participacions delslectors

Mésdebats