Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

La paraula del fiscal al judici al 'procés'

GRAF5744 MADRID, 12/02/2019.- El exvicepresidente de la Generalitat, Oriol Junqueras (c), junto al exconsejero de Presidencia, Jordi Turull (i), y el expresidente de la Asamblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez (d), y el resto de los líderes independentistas acusados por el proceso soberanista catalán que derivó en la celebración del 1-O y la declaración unilateral de independencia de Cataluña (DUI), en el banquillo del Tribunal Supremo al inicio del juicio del procés. EFE/J.J.Guillén ***POOL***

GRAF5744 MADRID, 12/02/2019.- El exvicepresidente de la Generalitat, Oriol Junqueras (c), junto al exconsejero de Presidencia, Jordi Turull (i), y el expresidente de la Asamblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez (d), y el resto de los líderes independentistas acusados por el proceso soberanista catalán que derivó en la celebración del 1-O y la declaración unilateral de independencia de Cataluña (DUI), en el banquillo del Tribunal Supremo al inicio del juicio del procés. EFE/J.J.Guillén ***POOL*** / J.J.Guillén (EFE)

En el judici oral per l’1-O a Madrid, contra els polítics que secundaren el mandat democràtic i majoritari de la ciutadania de Catalunya, els fiscals ja han mostrat les seves cartes el primer dia de la vista.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Així, en lloc d’argumentacions pausades, raonades, fonamentades -més enllà de cites de la Constitució- en el respecte als drets fonamentals i en pautes jurídiques universalitzables; atac directe i de desqualificació de les aportacions de les defenses, començant amb l’intent de ridiculitzar l’argument que més d’un centenar de professors universitaris de Dret constitucional han signat un manifest qüestionant les acusacions de la fiscalia, precisament.

I, clar, als togats els ha caigut tan malament una tal descortesia que s’han apressat a desqualificar-los, perquè, segons ells, ni tots són “catedràtics” ni de reconegut “prestigi”.

És el que li faltava a la Universitat espanyola: que, sobre els controls i valoracions acadèmiques, la llarga i tortuosa cursa docent i les avaluacions dels referees dels experts, en els diferents àmbits de l’univers del saber, es notava a faltar l’opinió dels fiscal), que ara ha quedat palesa sense rubor per part d’aquells funcionaris de Justícia.

Els rectors no hauríen de trigar a denunciar una tal i temerària intromissió i algú hauria de demanar la nul·litat d’una tal vista en la que, a falta d’arguments de dret seriosos, els fiscals es dediquen a buscar-li “tres peus al gat”.

No és estrany, doncs, que el ressò internacional a l’ “estil” d’un tal judici siga de qüestionament i, fins i tot, de desqualificació directa, com ara “Le Soir” de Bèlgica que titula la notícia: “La justícia espanyola en el banc dels acusats”.

Participacions delslectors

Mésdebats