Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

La nostra empatia vers la immigració

zentauroepp37194017 fotodeldia  stx011 chantilly  estados unidos  06 02 2017   d170210203219

zentauroepp37194017 fotodeldia stx011 chantilly estados unidos 06 02 2017 d170210203219 / SHAWN THEW

Les nostres actituds en les relacions amb les persones immigrades són moltes i molt diverses, difícils de classificar i més d'enumerar. Però hi ha un denominador comú, el qual, en menor o major grau, hauria de formar part sempre en la seva valoració: l'empatia.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Si tots interpretem la paraula empatia com a sentiment que considera, analitza, valora i jutja la circumstància personal de les persones amb què tractem i les compara amb la nostra situaicó, tenim la comprensió personal molt avançada.

La clau està en que els immigrants són éssers humans com nosaltres, que busquen l'oportunitat de viurer com nosaltres, ja que a la terra d'on venen els ha estat impossible per diverses raons. És el mateix cami empres pels nostres avantpassats, fa cinc segles, fa cent anys o en fa trenta.

Pensem-hi i el nostre tracte amb els immigrants continuarà sent possiblement, entre respectuós o distant, pero del resultat de la nostra actitud empàtica, en sortiran ciutadans de perfils convivencials bàsics, adaptables a la nostra societat.

Participacions delslectors

Mésdebats