Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"És un miracle que tanta desesperança no hagi enfonsat l'Aquarius"

aquarius

aquarius

La foscor del capvespre es cenyeix sobre el Mediterrani i de sobte, d'una manera gairebé violenta, s'encenen els focus de coberta. El seu estrèpit il·lumina les cares dels qui són al meu voltant, cares de cansament, d'angoixa, de dolor. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Comença a fer fred, però ningú diu res perquè sabem que no hi ha prou mantes per a 629 persones. En qüestió d'hores es podria acabar l'aigua potable i el menjar, i podria haver-hi un amotinament. 

Miro al meu voltant i tinc la certesa que tots sabem de què fugim però no sabem on anem, què farem, què serà de nosaltres. No sabem ni què menjarem demà. Per un instant, penso que és un miracle que tanta desesperança no hagi enfonsat l'Aquarius en aquest mar que, per desgràcia, s'ha empassat tanta gent.

Escric aquest relat des de la taula del meu escriptori, però podria fer-ho des de la coberta de l'Aquarius perquè qualsevol dels seus tripulants podríem ser nosaltres, i de ben segur mai oblidaríem la travessia.

I sentiríem un gran alleujament en saber que Espanya ens vol acollir, tan que arribaríem a ignorar que és la primera mesura electoral-humanitària d'un govern en bolquers que forma part d'una Europa que s'ha saltat tots els tractats de Drets Humans perquè, desenganyem-nos, la UE només es reuneix si hi ha diners per repartir.

Al final tindrà raó Albiol, que diu que "Espanya no es pot convertir en una gran ONG perquè els recursos econòmics són limitats". Ho són en part perquè el seu partit ha robat a mans plenes, si no potser encara en sobrarien.

Qui no vol repartir ni les engrunes és VOX, que ha anunciat querelles per anticipat a les persones, entitats o Estats -van forts- que ajudin als qui estan en situació de naufragi, acusant-los de tràfic il·legal d'éssers humans.

A aquestes alçades no ens estranya que VOX confongui un alçament amb una cassolada, però pretendre fer passar ONG's com Metges sense Fronteres per traficants de persones és d'una repugnància i d'una immoralitat extremes. Això sí que és un naufragi.

Participacions delslectors

Mésdebats