Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Les oportunitats de Portbou: "El poble ha de mantenir la unitat civil i el pluralisme polític"

undefined30717449 girona  costa brava  alt emporda  portbou  foto ferran sendr180801165530

undefined30717449 girona costa brava alt emporda portbou foto ferran sendr180801165530

El poble de Portbou -a l'extrem nord-oriental de l'Alt Empordà, a la contrada de la Mar d'Amunt- és molt peculiar i molt diferent dels seus pobles veïns, i ja no diguem dels pobles de la plana empordanesa. En els darrers 30 anys ha perdut força població, ha envellit molt; per la qual cosa, actualment té molta necessitat d'ajudes de les diferents administracions supramunicipals. Per altra banda, Portbou disposa de grans potencialitats paisatgístiques, de mobilitat i d'un turisme modern i sostenible. De fet, és l'única població de la Costa Brava que pot créixer de debò. Portbou disposa d'importants oportunitats de redreçament econòmic i social: una natura potent i una cultura europea en estat pur -Walter Benjamin-; però ha de vertebrar un important canvi de mentalitat. Portbou ha de mantenir la unitat civil i el pluralisme polític.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Portbou ha de saber trobar un punt d'equilibri entre un creixement turístic molt sostenible i una preservació dels seus valors naturals i culturals. La població de Portbou, que va néixer a causa d'una determinada geografia política i humana a finals del segle XIX, ara ha de saber transmetre i vendre un turisme polític i històric que va molt més enllà del tradicional turisme "demodé" de sol i platja; que aportaria molt de futur, però amb la condició que tots els portbouencs haurien de canviar el xip. Portbou hauria de viure del turisme, però de molts tipus de turisme: històric, polític, ferroviari, vinculat al mar i la natura. Portbou té moltes possibilitats i alhora moltes necessitats. 

 

Ara cal combinar el canvi d'imatge de la població, la unitat civil, i treballar fermament per un projecte nou, sabent estar molt ben connectats amb les diferents institucions supramunicipals.

Participacions delslectors

Mésdebats