Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Les millores que li calen al cotxe elèctric

recarga-nissan

recarga-nissan

El cotxe elèctric és un invent meravellós. És silenciós, no fa fum i en un futur no gaire llunyà ni l'haurem de conduir. Ens portarà a on li diguem mentre nosaltres gaudim del paisatge, llegim o conversem amb els nostres acompanyants. Però no acaba d'arrencar. I és que té dues pegues, l'autonomia i el temps de càrrega de la bateria, que fan que per a molta gent no sigui una opció vàlida.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Avui en dia cada marca dissenya i fabrica la bateria específica per a cada model de automòbil, i aquesta és fixa al vehicle, forma part de la estructura i el xassís del cotxe. La bateria hauria de ser removible i estàndard, que es pogués posar i treure com les piles d'una radio. I tal com hi ha piles AA, C, o en fulls el DIN A3 o el DIN A4, també hi hauria d'haver dos o tres tipus de bateries estandaritzades en funció dels Kw necessaris.

Aquestes bateries haurien d'anar muntades als baixos del vehicle, entre els dos eixos, i amb un sistema de ancoratge també estandaritza't. Les benzineres s'anirien convertint en electrineres, doncs tindrien un estoc d'aquestes bateries carregades i a punt per canviar per les descarregades. Aquesta operació la faria un robot de forma automatitzada, sense baixar del cotxe. Pagar via mòbil. I en pocs minuts, el temps en que ara tardem en omplir el dipòsit, reanudar la marxa. Ràpid, sense esperes i sense molèsties. 

El robot posarà la bateria a carregar i a esperar el proper client. D'aquesta manera crec que tothom el pròxim cotxe que és compraria seria elèctric. Evidentment tot això requereix que els fabricants-subministradors (cotxes, robots, bateries, benzineres i elèctriques) és posin d'acord en fixar els estandars necessaris, i això ja ho veig més difícil.

Participacions delslectors

Mésdebats