Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Jocs i avenços informàtics

zentauroepp10911283 generico barcelona 92170628181244

zentauroepp10911283 generico barcelona 92170628181244

En aquestes dates que recordem amb orgull l'èxit que va ser la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona 92, voldria tenir un record pels voluntaris olímpics que varen donar el seu suport a l'esdeveniment i que jo no he pogut percebre a través dels actes commemoratius i de les informacions aparegudes als mitjans de comunicació, crec que s'ha donat molta importància al mèrit dels polítics del moment, als organitzadors i evidentment als principals artífexs que són els atletes, però nul·la importància als voluntaris olímpics. 

Entretots

¿Vas ser voluntari de Barcelona-92?

Envia'ns una carta amb la teva experiència

En el meu cas, vaig participar de voluntari com a Director de Tecnologia a la seu de tir amb arc -per cert, Espanya, pels que no ho recordin, va guanyar la medalla d'or per equips-. A diferència d'altres Jocs Olímpics en què el personal era professional, els voluntaris olímpics vàrem sacrificar les nostres vacances durant la preparació i la realització dels Jocs, el voluntariat va estar exemplar com a nou model d'organització que no s'havia fet servir mai anteriorment. 

En el tema de tecnologia, que és en el que jo vaig col·laborar, es va passar de sistemes informàtics centralitzats, és a dir pantalles connectades a un gran ordinador, a sistemes descentralitzats per mitjà de xarxes locals, encara que això soni actualment com una pràctica d'ús comú, pensem que estem parlant dels jocs del 92 i que, evidentment, el disseny i preparació dels sistemes començà en una fase molt anterior.

Encara que sigui en l'àmbit particular, voldria donar el meu sincer agraïment als voluntaris que varen col·laborar amb mi directament a complir la tasca que ens varen encomanar, així com a la resta de companys de la meva seu i per descomptat que ho voldria fer extensiu a la resta de voluntaris olímpics.

Participacions delslectors

Mésdebats